Blik op het ANP

Managementassistente Dagmar den Braasem vertelt

Managementassistente Dagmar den Braasem vertelt
Door Nana van Dijk · 23 Jul 2019
Foto door Nana van Dijk

Dagmar den Braasem is managementassistente en vertelt wat haar functie zo interessant maakt. "Mijn werkdag is pas goed geweest als de mensen voor wie ik werk hun tijd hebben kunnen besteden aan belangrijke dingen, dan los ik de randzaken op.''

"Na 17 jaar bij 'de krant', ik werkte lang bij Wegener Media en later bij de Persgroep, ben ik nu ineens bij de bron van het nieuws. Zo voelde dat ook echt toen ik bij het ANP begon afgelopen januari. Ik zei altijd: de krant trek je aan als een jas, die doe je niet zomaar weg omdat 'ie oud is. Daarom vond ik het ook moeilijk om op zoek te gaan naar iets anders. Het ANP was dus een heel welkom kerstcadeau."

Vertrouwen
"Ik heb wel eens discussies met mensen over het vak ‘managementassistent’. Het zou niet meer van deze tijd zijn. Nee, ik stenografeer niet meer en heb ook geen dictafoon meer in de la. Maar we seinen elkaar ook het nieuws niet door via rooksignalen toch? Als managementassistent is de samenwerking met je directe leidinggevende van groot belang. Wat verwacht zij of hij van jou en wat heb jij te bieden. Vertrouwen is het fundament waarop iedere directeur en manager met zijn of haar assistent moet kunnen bouwen. Vertrouwen is binnen het ANP helemaal essentieel. Vandaag de dag worden we meer en meer geconfronteerd met fake news. Het ANP is het persbureau van Nederland en als een bericht bij ons vandaan komt hoeven mensen niet te twijfelen aan de inhoud. Daar mogen we toch echt wel trots op zijn!

Control freak
Ik ben nog wel bezig mijn draai te vinden op het directiesecretariaat van het ANP, maar volgens mij ben ik redelijk op weg. Ik stel hoge eisen aan mezelf; wil altijd voorbereid zijn, ontzorgen en ook snel kunnen anticiperen als de situatie daarom vraagt. En daar vraagt de situatie binnen het ANP nogal eens om. Juist dat maakt dit werk zo leuk. Naast de dagelijkse vaste werkzaamheden zoals agendabeheer, administratieve taken en het ontvangen van bezoek, is er genoeg ruimte voor eigen inbreng. Een echte control freak kun je me wel noemen. Het opruimen van een vies kopje als er bezoek komt, vind ik net zo belangrijk als het afleveren van een goed verslag."

"Vertrouwen is het fundament waarop iedere directeur en manager met zijn of haar assistent moet kunnen bouwen."

"Vertrouwen is het fundament waarop iedere directeur en manager met zijn of haar assistent moet kunnen bouwen."

— Dagmar den Braasem

Van kunstgeschiedenis tot de Snollebollekes
"Privé is dat eigenlijk niet anders, (behalve dat het daar nogal eens afgeremd wordt) en dat is maar goed ook. Kunstgeschiedenis is een grote hobby van me, vooral de hoog-renaissance is mijn favoriet. Maar ik zit ook bijna iedere thuiswedstrijd in De Kuip en ik luister het liefst de hele dag naar 'foute' muziek, van ABBA tot de Snollebollekes. Op Netflix bekijk ik alles van Downton Abbey tot Star Wars, ik vind zoveel leuk. Tegenstellingen zijn mij dus niet vreemd. Op maandag doe ik vrijwilligerswerk in onze Wijktuin. Verder ben ik ook die schoolmoeder die altijd ja zegt als er weer eens iemand nodig is, graag gin-tonic drinkt, van lekker eten houdt, aan bootcamp doet en boeken verslindt."

"Tenslotte: mijn werkdag is goed geweest als de mensen voor wie ik werk hun tijd hebben kunnen besteden aan belangrijke dingen, dan los ik de randzaken op."

Nana van Dijk
Nana van Dijk
nana.van.dijk@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden