Blik op het ANP

Het derde ANP-traineeship: dit zijn de vier nieuwe trainees

Het derde ANP-traineeship: dit zijn de vier nieuwe trainees
Door Franca Grimbergen · 08 Jun 2021
anp-trainees
De nieuwe ANP-trainees (v.l.n.r.): Liselot, Eva, Thomas en Dirk.

Vier nieuwe en nieuwsgierige trainees versterken sinds begin juni de ANP-redactie. Komende maanden draaien ze op volle kracht mee in het werk op de verschillende redacties van het persbureau. Maak kennis met Eva, Liselot, Thomas en Dirk.

Eva Meester

“Na mijn middelbare school ben ik naar Groningen vertrokken, waar ik een bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen en een master Journalistiek heb gevolgd. Dat geeft wel aan waar mijn passies liggen, namelijk bij taal en de journalistiek. Daar sluit dit traineeship helemaal bij aan. Tijdens mijn master heb ik stage gelopen bij RTL Nieuws, waar ik alvast van de sfeer heb kunnen proeven op een grote redactie en ontzettend veel heb kunnen leren. Het ANP voorziet media van helder, feitelijk en relevant nieuws en is hiermee een belangrijk onderdeel van de Nederlandse journalistiek. Ik vind het dan ook een enorme eer om mee te mogen draaien binnen het ANP. Ik hoop tijdens dit traineeship te ontdekken welke deelredactie het beste bij me past en mijn neus voor nieuws nog verder te ontwikkelen."

Liselot van der Klift

“Vier jaar nadat ik bij de KVK aanklopte om mij in te schrijven als freelance journalist, geef ik dat bestaan weer op om te starten met het traineeship van het ANP. Als schrijvende journalist heb ik verschillende kanten van het vak mogen ontdekken. Van rennen met mijn notitieboekje in mijn hand om het snelle nieuws te verslaan tot achter mijn laptop wekenlang bezig zijn met één onderwerp. Maar overal waar ik kwam was er een constante: er werd gewerkt met het ANP. Dat ik nu mijn liefde voor tekst en nieuws bij dit persbureau mag inzetten vind ik geweldig. Wat mooi om aan de bron van het nieuws te staan en het journalistieke landschap van Nederland te mogen voorzien van snelle en feitelijke berichtgeving.”

De trainees maken kennis met de verschillende afdelingen.
De kop is eraf: een volle week met veel indrukken en presentaties.

Thomas Kragten

“Ik heb de hbo Journalistiek in Utrecht gevolgd, waarbij ik stages heb gelopen bij NU.nl en de Volkskrant. Na mijn stage bij NU.nl ben ik daar aan de slag gegaan op onder meer de algemene redactie, waar ik mij hard heb gemaakt voor ruimtevaart- en wetenschapsnieuws. In de afgelopen jaren heb ik al vaak gezien wat voor cruciale rol het ANP speelt in de Nederlandse journalistiek. Dit lijkt me dan ook de perfecte plek om me verder te kunnen ontwikkelen als journalist. Bij het ANP hoop ik sneller en scherper te worden en ik wil erachter komen op welke deelredactie(s) ik mij het meeste thuis voel. Ik kijk er ontzettend naar uit om hier aan de slag te gaan en heb erg veel zin om alles te leren wat er hier te leren valt!”

"In de afgelopen jaren heb ik al vaak gezien wat voor cruciale rol het ANP speelt in de Nederlandse journalistiek."

"In de afgelopen jaren heb ik al vaak gezien wat voor cruciale rol het ANP speelt in de Nederlandse journalistiek."

— Thomas

Dirk Kramer

“Om voor het ANP als allereerste bovenop het laatste nieuws te zitten, vind ik een grote eer! Na mijn vorig jaar afgeronde master Journalistiek en Nieuwsgebruik in Nijmegen kon ik alleen maar dromen van een plek op deze redactie. Ik wil razendsnel de laatste ontwikkelingen kort en duidelijk brengen, zodat Nederlandse nieuwsmedia hiermee aan de slag kunnen. Ook hoop ik hier mijn gevoel voor nieuwswaardigheid verder te ontwikkelen. Na eerdere stages bij Trouw en de NOS lijkt deze volgende stap naar het centrum van het nieuws mij een goede. Ik kom uit Ilpendam, een klein dorpje ten noorden van Amsterdam, maar inmiddels woon ik in de Hofstad. De afgelopen maanden werkte ik als freelancer voor Trouw, De Telegraaf en Noordhollands Dagblad.”

Sinds 1934 aan de basis van het nieuws

Sinds de oprichting in 1934 maakt het ANP zich hard voor feitelijk gecheckt nieuws vanuit één onafhankelijke bron, zodat elk medium hierop kan bouwen

Zo ontstond het ANP

Altijd op de hoogte...

met onze ANP-nieuwsbrieven. Van onze beste contentstukken tot handige (taa)tips of het laatste nieuws van onze fotoafdeling. Ontdek het ANP door onze nieuwsbrieven.

Meld mij aan!
Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden