Aan de basis van het nieuws. Sinds 1934.

Aan de basis van het nieuws. Sinds 1934.

Aannames en onjuistheden worden in de huidige maatschappij steeds vaker gebruikt als ‘bron’ voor nieuws. Daarom is het, juist nu, van belang dat je kunt vertrouwen op een onafhankelijke bron die op transparante wijze betrouwbaar nieuws levert. Dat doet het ANP.

Aan de basis van het nieuws.

Sinds de oprichting in 1934 maakt het ANP zich hard voor feitelijk gecheckt nieuws vanuit één onafhankelijke bron, zodat elk nieuwsmedium hierop kan bouwen. Van radioberichtgeving in de jaren 30 en de oprichting van een eigen beeldbank in 1946, tot de komst van het internet in de jaren 90. 

Nu is het ANP een innoverend nieuwsbedrijf, dat aan de slag gaat voor iedere organisatie die nieuws wil benutten. Het ANP levert dagelijks feitelijk nieuws aan vrijwel alle Nederlandse media én beidt bedrijven en organisaties nieuws-, pr- en communicatiedienstverlening. 

Het ANP levert geen nieuws aan particuliere nieuwsvolgers. Ben je op zoek naar het laatste nieuws? Ga op zoek bij je favoriete krant, radiostation of nieuwswebsite.

anp redactie vroeger

Nieuws haal je naar binnen en breng je naar buiten.

Gebruik nieuwsfeiten als basis voor je berichtgeving, de groei van je organisatie of het vormen van je nieuwe strategie. Daarnaast maak je gebruik van de distributiekanalen van het ANP - dagelijks bereiken we vrijwel alle media in Nederland - en de expertise die we in huis hebben om jouw PR- en communicatiemiddelen te optimaliseren, zodat je je positie ten opzichte van de media versterkt.
 

Feitelijke juistheid gegarandeerd.

Dagelijks gaan er zo'n 250 medewerkers voor je aan de slag met de basis van het nieuws. Teams van researchers en redacteuren checken de binnenkomende ontwikkelingen, geruchten, tips, persberichten, andere mediaberichten, verifiëren dit bij de betreffende instanties of personen en maken het als bericht pas voor jou beschikbaar als de feitelijke juistheid gegarandeerd wordt. Eerder komt het niet bij je terecht.

 

Alle

Nederlandse media bouwen op het ANP

100 miljoen

foto's staan in de database van het ANP

250 nieuwsberichten

zijn dagelijks te gebruiken

600 fotografen

uit Nederland leveren aan het ANP

Zo komen we aan het nieuws

Een deel van het nieuws is aangekondigd; denk aan demonstraties en gebeurtenissen in de politiek. De ANP-verslaggevers vergaren verder zelf nieuws door het land in te trekken. Daarnaast krijgen we veel tips en persberichten binnen. Ook werkt het ANP met buitenlandse persbureaus die ons van nieuws voorzien. Ten slotte speuren we handmatig en met speciale tools sociale media af voor opvallende berichten.

 

Het ANP bereikt dagelijks vrijwel alle Nederlandse media met nieuws, persberichten, foto's of andere diensten.

Het ANP bereikt dagelijks vrijwel alle Nederlandse media met nieuws, persberichten, foto's of andere diensten.

 

Hoe het ANP de feitelijke juistheid garandeert

Voor het ANP is het essentieel dat de berichten die je van ons krijgt gecontroleerd, en daarmee feitelijk en betrouwbaar zijn. Daarom nemen we de tijd om een bericht, dat we bijvoorbeeld via social media hebben ontvangen, te controleren. Zo weet je zéker dat wat wij zeggen, ook waar is. Toch kun je op de snelheid van onze nieuwsberichten en persalarmen bouwen; met het ANP ben je altijd snel en accuraat op de hoogte.

 

anp redactie nu

Aan de slag met het nieuws.

Het nieuws zelf benutten? 

Diensten

Het ANP maakt het nieuws bruikbaar voor jou. Denk aan persberichten distribueren, specialty nieuwsfeeds voor op je website of het inzetten van experts in de media.

Meer over diensten

Creative Content

Creative Content van het ANP vertegenwoordigt alles dat we in opdracht kunnen doen voor jouw bedrijf. Van complete fotoproducties tot interactieve glossy's.

Dit is Creative Content

Kennis

Ontdek hier wie de gezichten zijn achter de organisatie, hoe bedrijven groeien met het ANP of ga zelf aan de slag met tips.

Meer over kennis

Educatie

Met onze workshops leer je meer hoe je de redacties te werk gaan of het schrijven van persberichten. Een rondleiding geeft je een kijkje achter de schermen.

Meer over educatie