Mededeling

Hoofdredactie ANP aangevuld met twee adjunct-hoofdredacteuren

Hoofdredactie ANP aangevuld met twee adjunct-hoofdredacteuren
Door Franca Grimbergen · 15 Apr 2022
Redactie van het ANP in het WTC, Den Haag. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Leoni van de Schraaf en Karin Hollaar (ANP Foto) worden adjunct-hoofdredacteur van persbureau ANP. Zij vervangen niemand, maar vullen twee geheel nieuwe plaatsen binnen de hoofdredactie van de nieuwsdienst in. Hoofdredacteur Freek Staps: "De posities zijn ingericht op basis van de groeikansen van het ANP en de verdere afstemming op afnemerswensen om zo journalisten te ondersteunen in hun dagelijkse werk."

De kandidaten moesten onder andere over leidinggevende ervaring beschikken en bekend zijn met de verschillende journalistieke uitingsvormen van het ANP.

“Karin en Leoni voldoen allebei geheel aan deze eisen en zij zijn daarmee onze twee nieuwe adjuncten. Karin is al sinds 1995 werkzaam op fotoredacties, eerst bij The Associated Press, daarna bij de GPD en de laatste twaalf jaar bij het ANP, waar ze sinds 2016 chef foto is”, zegt hoofdredacteur Freek Staps tegen Villamedia.

“Leoni begon in 2006 als rechtbankverslaggever, werkt nu al dertien jaar bij persbureaus, eerst bij Novum als leidinggevende, en de laatste zeven jaar bij het ANP waar ze nu twee jaar chef Productiehuis is en onder meer Radio, Weer en Entertainment overziet.”

De redactieraad van het ANP steunt de benoeming van Hollaar en Van de Schraaf.

Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden