Mededeling

Fotoserie van Sakir Khader over Palestijns vluchtelingenkamp wint Zilveren Camera, ANP-fotografen vallen ook in de prijzen

Fotoserie van Sakir Khader over Palestijns vluchtelingenkamp wint Zilveren Camera, ANP-fotografen vallen ook in de prijzen
Door ANP Foto · 19 Feb 2024
BOEDAPEST - Femke Bol valt vlak voor de finish tijdens de finale tijdens de wereldkampioenschappen atletiek. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

De Zilveren Camera 2023 is op vrijdag 16 februari uitgereikt aan Sakir Khader. Hij maakte een serie over het vluchtelingenkamp Jenin op de Westelijke Jordaanoever. ANP-fotografen wonnen prijzen in de verschillende categorieën.

Robin van Lonkhuijsen won de eerste prijs in de categorie serie Sport met zijn foto's van Femke Bol op de wereldkampioenschappen atletiek. Hij won ook de tweede prijs in die categorie met zijn foto's van Mathieu Van de Poel tijdens de wegwedstrijd van de wereldkampioenschappen wielrennen.

Koen van Weel won de derde prijs in de categorie serie Sport met beeld van Max Verstappen. Remko de Waal haalde de derde prijs in de categorie serie Regio binnen met zijn foto's van de schade na storm Poly. Hij won ook de derde prijs serie Politiek met zijn serie van Mark Rutte. 

Freelance ANP-fotografen Olivier Middendorp, Emiel Muijderman, Joris van Gennip en Bas Czerwinski zijn ook in de prijzen gevallen met foto's die zij in opdracht van het ANP maakten. Bekijk hieronder een greep uit hun werk.

ANP Foto
ANP Foto
info@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden