Achter het nieuws

Stem mee op de beste nieuwsfoto van september

Stem mee op de beste nieuwsfoto van september
Door Franca Grimbergen · 15 Oct 2021
Een van de tien geselecteerde foto's voor de maand september. Demissionair premier Rutte tijdens Prinsjesdag. ANP / Robin van Lonkhuijsen

Elke maand komt een wisselende jury bijeen om de tien beste nieuwsfoto's, gemaakt door de fotografen van ANP en Hollandse Hoogte, te selecteren. Deze foto's weerspiegelen het nieuws van afgelopen maand. De foto met de meeste stemmen maakt begint volgend jaar kans op de Jos van Leeuwen Publieksprijs. En ook jij kunt winnnen: door te stemmen maak je kans op een ANP-goodiebag.

Ook dit jaar was Prinsjesdag sober, geen rit met de koets en geen balkonscène. Uiteraard las de koning wel de troonrede voor. En verder deze maand: kwam Pieter Omtzigt na een ziekteverlof van 16 weken weer terug in de Kamer, daar was veel belangstelling voor. Vond na 36 jaar de Dutch Grand Prix weer plaats in Zandvoort, gingen demonstranten de straat op tegen de coronapas, won Ajax tijdens een Champions League-wedstrijd met 1-5 tegen de Portugeese club Sporting CP, vertrokken Rutte, Kaag en Hoekstra naar landgoed De Zaluwenberg voor formatiegesprekken en tot slot was bondscoach Louis van Gaal voor heel even terug bij zijn oude jeugdclub S.V. De Meer in Amsterdam.

Bekijk de tien geselecteerde foto's in de galerij hieronder. Klik op de pijl rechtsonder om naar de volgende foto te gaan.

Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden