Tip

Dit zijn de voordelen van de ANP Agenda

Dit zijn de voordelen van de ANP Agenda
Door ANP Agenda · 19 Mar 2021
anp agenda

Ben jij al bekend met de mogelijkheden van de ANP Agenda? De agenda van het ANP is dé nieuwsagenda van Nederland en wordt gebruikt door 95% van de journalisten. Door de speciale agenda’s zoals de ANP Inhaakagenda is de nieuwsagenda ook interessant voor PR- en communicatieprofessionals.

Dit is de ANP Agenda

Laten we beginnen bij het begin. De ANP Agenda, is naast het ANP-nieuws, Expert Support en Pers Support, onderdeel van de ANP-app. De agenda is het meest uitgebreide en complete platform met opkomende (nieuws)gebeurtenissen uit binnen- en buitenland. In een duidelijk overzicht kun je per dag, week en maand – tot zes maanden vooruit - de toekomstige nieuwsgebeurtenissen inzien.

De ANP Agenda is handig voor verschillende gebruikers. Zo gebruikt de journalist de agenda voor het vullen van eigen nieuwsberichtgeving, stemt de PR-afdeling eigen communicatiemomenten af op basis van de agenda en gebruikt de contentmaker de agenda-items en inhakers als inspiratie voor eigen content.

Onze agenda's

De door de ANP-redactie samengestelde agendapunten zijn verdeeld in tien basisrubrieken: Binnen- en Buitenland, Rechtspraak, Binnenhof, Economie, Sport, Sport Highlights, Voetbal, Entertainment en Royalty. Voor meer overzicht zijn sommige rubrieken voorzien van een subrubriek. De rubriek ‘Binnenland’ is bijvoorbeeld onderverdeeld in de rubrieken Politiek, Koninklijk Huis en Kunst & Cultuur.

Speciale agenda’s
Naast de basisagenda’s vind je ook speciale, thematische agenda’s in de ANP Agenda. Dit zijn agenda’s gefocust op een specifiek, actueel onderwerp. Denk aan het Coronavirus, Gezondheid en Klimaat en Duurzaamheid. Ook de ANP Inhaakagenda valt onder de speciale agenda’s.

Inhaakagenda
De ANP Inhaakagenda biedt inspiratie voor eigen content en communicatie. In deze speciale agenda vind je een handig overzicht van bijzondere dagen, (historische) nieuwsmomenten en verjaardagen. Denk aan inhakers als Internationale Vrouwendag, de 50e verjaardag van koningin Máxima of 20 jaar na het eerste homohuwelijk.

Agenda live
Echt geen nieuws missen? Dan biedt de ANP Agenda de speciale ‘Agenda Live’ functie. Met deze agenda is per rubriek te zien welke agendapunten de komende uren ‘actief’ zijn en bij dringende agendazaken wordt er een pushbericht gestuurd.

Zoeken en opslaan in de ANP Agenda

Ben je snel naar iets op zoek en heb je geen tijd om uitgebreid de ANP Agenda door te speuren? Gebruik dan de zoekfunctie. Zoeken kan op één of meerdere trefwoorden. Ook is het mogelijk om een bepaald zoekwoord op te slaan als kolom, zo zie je in een oogopslag de belangrijkste agendapunten rondom jouw zoekwoord(en). Met de filterfunctie ‘recent gewijzigd’ zie je duidelijk welke agendapunten in de afgelopen 24 uur zijn toegevoegd of bijgewerkt. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste aanpassingen in een bepaald agendapunt.

Deel agendapunten met je collega’s

Een agendapunt aan een collega tippen? Dat kan eenvoudig door het agendapunt te delen per e-mail. Ook is het mogelijk om een agendapunt over te nemen in je persoonlijke agenda en agendalocaties direct te bekijken in Google Maps.

Eigen agendapunten in de ANP Agenda

Wist je dat je als gebruiker van ANP Agenda ook eigen agendapunten kunt aanleveren voor de agenda? Een mooie manier om met je eigen evenement een breed publiek te bereiken en je organisatie zichtbaarder te maken bij de media. Het aanleveren van een punt voor de ANP Agenda kan via het tipformulier. Door tijdig op de persagenda te komen kun je inspelen op bijvoorbeeld politieke debatten of geplande evenementen van concurrenten.

Het aanleveren van een tip geeft geen recht op plaatsing in de ANP Agenda. De redactie maakt een eigenstandige journalistieke keuze. 

Ook het gemak van de ANP Agenda ontdekken?

Vul onderstaand formulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Dank voor je aanvraag. We nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

ANP Agenda
ANP Agenda
maja.micudova@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden