Podcast

Popfotograaf Andreas Terlaak over muziek op beeld, sterren voor de lens en snelle auto's

Popfotograaf Andreas Terlaak over muziek op beeld, sterren voor de lens en snelle auto's
30 Nov 2020
anp beeldspraak podcast fotografie andreas terlaak
Andreas Terlaak en Bart Maat tijdens het opnemen van de podcastaflevering.

In de vierde aflevering van ANP Beeldspraak spreekt Bart Maat met popfotograaf Andreas Terlaak. In de podcastaflevering spreken ze over hoe Andreas van zijn hobby zijn werk maakte, hoe het is om grote sterren voor je lens te hebben, welke invloed de coronacrisis op zijn werk heeft en zijn tweede passie: Formule 1. 

Over de aflevering

Vanaf het moment dat hij voor het eerst een backstagebandje om zijn pols kreeg, was het duidelijk: hij wilde concertfotograaf worden. Zijn droom werd werkelijkheid. Inmiddels is Andreas Terlaak bijna 20 jaar popfotograaf. Naast het fotograferen van artiesten en concerten heeft Andreas een tweede passie: Formule 1. Sinds een jaar probeert hij voet aan de grond te krijgen in de wereld van de Formule 1. Hij laat zich door creatieve sportfotografen inspireren om anders naar het fotograferen van concerten te kijken. 

Ook de coronacrisis heeft invloed op het werk van Andreas. De tijd die hij nu over heeft gebruikt hij om terug te kijken naar eerder gemaakt werk. Dit werk - beelden uit bijna 20 jaar concertfotografie - deelt hij op zijn Instagramaccount.

Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering van ANP Beeldspraak. De podcast kun je beluisteren via je favoriete podcast-app, bijvoorbeeld Spotify of Apple Podcasts.

Andreas Terlaak Amy Winehouse
Amy Winehouse tijdens haar optreden in Paradiso (2007). Foto: Andreas Terlaak

Over Andreas Terlaak

Andreas Terlaak (1976) fotografeert al bijna 20 jaar zijn grote passie: concerten. Ook maakt hij voor NRC portretten van muzikanten, kunstenaars en sporters. Sinds kort is daar een nieuwe passie bijgekomen; het fotograferen van de Formule 1. Andreas werd drie keer genomineerd voor de Zilveren Camera en won de eerste prijs in de categorie 'Kunst en Cultuur' in 2007 met zijn foto van Amy Winehouse. In 2014 werd Andreas genomineerd voor de Pop Media Prijs.

Besproken in de podcast, handige linkjes en meer

 

Andreas Terlaak Conny Janssen Danst
Dansgezelschap Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak
Andreas Terlaak Formule 1
Max Verstappen tijdens testrit in Barcelona. Foto: Andreas Terlaak

Luister meer

Vorige aflevering sprak Bart Maat met fotografe Marijn Fidder over haar reis naar vluchtelingenkamp Moria en haar indrukwekkende fotoserie 'Stoute Cellen'.

Meer over de aflevering

Meer over foto

Mis niets van de fotoafdeling van het ANP en schrijf je in voor de beeldnieuwsbrief. Iedere maand in je mailbox!

Schrijf je in

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden