Podcast

Zeven keer Olympische Spelen: fotograaf Olaf Kraak te gast in ANP Beeldspraak

Zeven keer Olympische Spelen: fotograaf Olaf Kraak te gast in ANP Beeldspraak
Door Franca Grimbergen · 19 Aug 2021
Bart Maat en Olaf Kraak na de opname van de podcast.

In de fotografiepodcast ANP Beeldspraak spreekt presentator en politiek fotograaf Bart Maat met uiteenlopende gasten over de passie voor fotografie. Deze keer te gast: sportfotograaf Olaf Kraak.

Over de aflevering

In deze aflevering spreekt Bart Maat met Olaf Kraak, die net terug is uit Japan. Hij was daar voor het ANP samen met fotografen Koen van Weel van Robin van Lonkhuijsen aanwezig om de Olympische Spelen vast te leggen. Voor Olaf na Athene, Turijn, Beijing, Vancouver, Londen en Rio zijn zevende Spelen. 

Van emoties bij de Nederlandse roeiers tot een record aan prestaties bij de Nederlandse atletiekploeg: Olaf was erbij en versloeg het sportnieuws in beeld. De foto's zagen we afgelopen maand veelvuldig terug in de media. Benieuwd hoe het is om te fotograferen tijdens de Spelen, hoe je dé sportfoto maakt en welke maatregelen kwamen kijken bij een groot, wereldwijd sportevenement in coronatijd? Luister dan naar de nieuwste aflevering van ANP Beeldspraak.

De podcastaflevering met Olaf Kraak kun je beluisteren via je favoriete podcast-app, bijvoorbeeld Spotify of Apple Podcast.

Over Olaf Kraak

De fotocarrière van Olaf Kraak begon in 1989. Vanaf dat jaar werkte hij onder andere voor fotopersbureau United Photos. Van 2001 tot 2010 was hij een van de stafffotografen van het ANP. In die periode was hij als fotograaf aanwezig bij historische nieuwsmomenten: van de verkiezingen in Suriname en de landing van Kuipers in Kazachstan tot verschillende Olympische Spelen. Sinds 2010 is Olaf Kraak actief als freelancefotograaf, en werkt hij voor verschillende opdrachtgevers als ANP, Trouw, NRC en het AD. Verschillende foto’s van Kraak vielen in de prijzen bij de Zilveren Camera. 

Meer beeld van Olaf Kraak

Op deze pagina vind je een selectie beelden die Olaf maakte tijdens de Spelen in Tokio. Bekijk meer beelden via anpfoto.nl

Naar anpfoto.nl

Luister meer!

Na de aflevering van Olaf Kraak nog niet genoeg van ANP Beeldspraak? Luister dan naar eerdere afleveringen. Bart sprak eerder met onder andere fotografen Kees van de Veen en William Rutten.

Naar de afleveringen
Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden