Podcast

Beeldspraak, de podcast: fotografe Marijn Fidder

Beeldspraak, de podcast: fotografe Marijn Fidder
20 Oct 2020
anp podcast beeldspraak marijn fidder
Marijn Fidder en Bart Maat tijdens het opnemen van de podcast.

In de derde aflevering van ANP Beeldspraak spreekt Bart Maat met fotografe Marijn Fidder over haar reis naar het Griekse vluchtelingenkamp Moria en haar indrukwekkende en ontroerende fotoserie 'Stoute Cellen' waarvoor ze kinderen met kanker volgde. Ook vertelt Marijn over de weg die ze aflegde om fotografe te worden.

Over de aflevering

Een ziek klasgenootje op de basisschool inspireerde Marijn Fidder jaren later tot het maken van de fotoserie Stoute Cellen. Hiervoor volgde Marijn kinderen met kinderkanker. Met deze foto’s wil Marijn de kinderen én de gezinnen helpen om de ziekte een plek te geven in hun leven. En in sommige gevallen als verwerking voor het verlies van een kind. Naast dit heftige onderwerp is Marijn met meer bezig. Onlangs reisde Marijn af naar Lesbos om daar de nasleep van de brand in vluchtelingenkamp Moria vast te leggen.

Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering van ANP Beeldspraak. De podcast kun je beluisteren via je favoriete podcast-app, bijvoorbeeld Spotify of Apple Podcast.

Over Marijn Fidder

De carrière van Marijn Fidder kende een bliksemstart. Twee jaar geleden begon Marijn met fotograferen, nog geen twee jaar later won ze de eerste prijs in de categorie Documentair bij de Zilveren Camera, de belangrijkste fotoprijs van Nederland. Daarnaast won ze ook De Hollandse Fotoprijs, de aanmoedigingsprijs voor jonge fotografen van ANP-Hollandse Hoogte.

Besproken in de podcast, handige linkjes en meer

Bekijk hieronder een aantal foto's die tijdens de aflevering worden besproken.

Luister meer

Krijg je niet genoeg van ANP Beeldspraak? Luister dan ook de eerste twee afleveringen waarin Bart Maat spreekt met fotografen Remko de Waal en Kees van de Veen.

Naar de afleveringen

Mis niets

Blijf op de hoogte van het nieuws rondom het ANP met onze nieuwsbrief. Waarin we maandelijks vertellen over nieuwe projecten zoals de fotografiepodcast ANP Beeldspraak.

Schrijf je in

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden