Voorkom dure fouten, blijf op de hoogte van politieke ontwikkelingen - ANP

Voorkom dure fouten, blijf op de hoogte van politieke ontwikkelingen

Voorkom dure fouten, blijf op de hoogte van politieke ontwikkelingen

Een grote Japanse leverancier in de automotive vervoerde per schip een grote lading goederen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk. Aangekomen op locatie kregen ze te horen dat ze het land niet in mochten. De Europese wetgeving was veranderd, alleen was dat langs hen heen gegaan. Een pijnlijke, en vooral dure misser.

Voor Public Affairs (PA) is het belangrijk te allen tijde op de hoogte te zijn van wijzigingen in het juridische landschap. Enige nuance is misschien op zijn plaats. Want voor veel kleine bedrijven wegen de kosten niet op tegen de baten. Je moet je afvragen of en wat er gebeurt als je wetswijzigingen of -aankondigen mist. Doet het dan ergens in de organisatie pijn? Gebeuren er ongelukken? Loopt de organisatie of haar stakeholders een zeker risico? Zodra er op een van die vragen met ‘ja’ geantwoord wordt, is het essentieel om van de actualiteit op de hoogte te blijven.

Beïnvloed de besluitvorming

Om situaties zoals die van de leverancier te voorkomen, zitten PA-experts bovenop het nieuws. Kamervragen, wetsvoorstellen, ingediende moties vanuit zowel Den Haag als Brussel; ze bevatten stuk voor stuk essentiële informatie voor het dagelijkse werk. Toch bestaat het risico dat je nieuws mist. Door tijdgebrek. Doordat het nieuws te laat je organisatie bereikt. Of simpelweg doordat je niet over een goed overzicht beschikt met de voor jou belangrijke thema’s.

Door dossiergeoriënteerd het politieke nieuws te monitoren, zorg je ervoor dat je alle relevante informatie direct binnen handbereik hebt. Informatie waarmee je het politieke reilen en zeilen niet alleen kunt volgen, maar de besluitvorming zelfs kunt beïnvloeden. En dat is precies waar het bij Public Affairs om draait: waar mogelijk het politieke debat sturen en waar nodig snel en adequaat reageren op wetswijzigingen. Zo voorkom je een financieel fiasco.