Mededeling

ANP Business en Haagse Feiten lanceren de ANP Politieke monitor

ANP Business en Haagse Feiten lanceren de ANP Politieke monitor
Door Geneviève Muya · 06 Mar 2024
ANP Politieke monitor
Marcel Henriquez, directeur van Haagse Feiten en Martijn Bennis, algemeen directeur ANP. Foto: ANP / Jasper Juinen

ANP Business breidt vandaag de dienstverlening uit met politieke monitoring. Door samenwerking met het bedrijf Haagse Feiten kunnen afnemers politieke besluitvorming volgen op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau.

Via de ANP Politieke monitor volgen gebruikers het hele wetgevingsproces dat voor hen relevant is; wetsvoorstellen, amendementen, Kamervragen en -stemmingen. De tool biedt toegang tot achterliggende documenten en vermeldt de betrokken personen. Hierdoor kan tijdig en adequaat ingespeeld worden op mogelijke veranderingen in de wetgeving.

ANP Business, het commerciële merk van het Algemeen Nederlands Persbureau, levert al jaren diverse diensten op het gebied van nieuwsmonitoring. “Het is voor onze klanten essentieel om op basis van actuele informatie goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen. Door de samenwerking met Haagse Feiten kunnen we wetgevingsprocessen heel gericht toegankelijk maken. De ANP Politieke monitor is daarmee een must have voor grotere bedrijven en instellingen en PA-organisaties”, aldus Martijn Bennis, algemeen directeur bij ANP.

Marcel Henriquez, directeur van Haagse Feiten: "Onze samenwerking met ANP Business verrijkt ons aanbod met het actuele ANP nieuws en de ANP Agenda. Deze samenwerking maakt ook ons aanbod completer en krachtiger. “Onze ambitie voor het komende jaar is om ook Europese wetgeving toegankelijk te gaan maken."

Over ANP Business

ANP gebruikt het label ANP Business om het portfolio aan informatie-, pr- en communicatiediensten mee aan te duiden. ANP Business staat los van de onafhankelijke redactie. Naast nieuwsmonitoring biedt ANP Business diensten als persberichtendistributie, distributie van expert quotes en fotografie in opdracht.

Over Haagse Feiten

Haagse Feiten is een toonaangevend platform voor het monitoren van politieke besluitvorming, bekend om zijn uitgebreide database en geavanceerde analytische tools.

Meer weten?

Dit zijn de redenen om de ANP Politieke monitor in te zetten voor jouw organisatie en besluitvorming.

Complete mediamonitoring?

Met ANP 360+ beschik je over complete mediamonitoring. Over welk merk of onderwerp dan ook.

Geneviève Muya
Geneviève Muya
genevieve.muya@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden