Duurzaamheid

De bron voor betrouwbare nieuwsfeiten.

Sinds de oprichting in 1934 maakt het ANP zich hard voor feitelijk gecheckt nieuws vanuit één onafhankelijke bron. Het ANP levert nieuws aan 95% van de Nederlandse nieuwsmedia en aan verschillende soorten organisaties, die allemaal willen bouwen op betrouwbare nieuwsfeiten.

Nieuwsmedia plaatsen kant-en-klare webfeeds op hun website, of gebruiken de nieuwsfeiten van het ANP als bouwstenen voor hun eigen verhalen.

Word betrouwbare nieuwsbron.

Hoe maak je als organisatie gebruik van ongekleurd nieuws? Vul jouw communicatiemix aan met nieuwsberichten over relevante thema's en word de nieuwsbron voor je doelgroep. Zo bouw je een intensievere relatie op met je bezoekers, krijg je een grotere en loyalere doelgroep en versterk je de autoriteitspositie van je organisatie.

Ga aan de slag met nieuwsberichten binnen je branche, in de hoeveelheid en frequentie die bij jouw organisatie past. Word die betrouwbare nieuwsbron.

Gefundeerde keuzes voor Rabobankbeleggers.

Uit onderzoek bleek dat relevant nieuws voor Rabobank-klanten een van de belangrijkste onderdelen was voor in hun beleggingsportal. Om deze mensen te voorzien in hun nieuwsbehoefte koos Rabobank voor het ANP als bron van de nieuwsvoorziening. De objectieve ANP-nieuwsfeed maakt het voor beleggers mogelijk om gefundeerde keuzes te maken.

Lees hoe Rabobank ANP-nieuws inzet

Berichten of een journalistieke update.

Heb je interesse in het publiceren van actueel nieuws op je website, portal of social kanalen? Ga dan voor nieuwsberichten. Stem thema, doelen en hoeveelheid berichten af met ons.

Of ga voor de journalistieke update: geef aan welke onderwerpen belangrijk zijn, waarna een toegewezen journalist de belangrijkste artikelen, onderzoeken en analyses samenvat. Mooi vormgegeven in jouw huisstijl.

Onze nieuwsfeeds.

De redacties van het ANP werken 24/7 om het nieuws snel en accuraat onder afnemers te verspreiden. Het ANP biedt een grote hoeveelheid rubrieken, waaronder natuurlijk Binnenland, Buitenland, Sport, Economie en Politiek. Maar ook Gezond, Kunst en Cultuur, Science, Tech, Entertainment, Royalty en Klimaat behoren tot de dagelijkse rubrieken.

Premium nieuwscontent voor de bezoeker.

Drimble is een nieuws- en informatieplatform met de focus op lokaal nieuws. Het platform verzamelt nieuws met slimme AI-technieken waarmee ruim 7000 nieuwsbronnen worden gecheckt.

Om zich te onderscheiden én het platform naar een hoger niveau te tillen, publiceert Drimble het ANP-nieuws op zijn website. "We merken duidelijk dat sinds het toevoegen van het ANP-nieuws het aantal terugkerende bezoekers stijgt."

Meer bezoekers voor Drimble door ANP-nieuws
Aan de slag met

Nieuws om te publiceren

Met ANP-nieuws claim je je positie als betrouwbare, geïnformeerde organisatie.

Losse nieuwsberichten
Kies uit de nieuwsproductie de berichten die bij jouw boodschap passen (of laat ons dat doen).
Nieuwsfeed kant-en-klaar
Kies voor de complete nieuwsfeeds die het ANP al maakt, en ga snel aan de slag.
Journalistieke update
Een toegewezen ANP-journalist verzamelt relevante artikelen, onderzoeken en analyses, vat deze samen tot een update voor jouw doelgroep.

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Salesafdeling
Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden