Mededeling

Bas van Beek stopt als fotodirecteur ANP

Bas van Beek stopt als fotodirecteur ANP
11 Nov 2020
Bas van Beek Gerard Wessel
Foto door Gerard Wessel

Bas van Beek (60) stopt aan het einde van 2020 als directeur Foto van het ANP. Begin 2018 nam het ANP zijn bedrijf Hollandse Hoogte over en sindsdien was Van Beek als lid van het directieteam verantwoordelijk voor de fotoproductie en de fotosales. Van Beek blijft als adviseur verbonden aan het ANP.

Bas van Beek: “Bij de overname van Hollandse Hoogte is afgesproken dat ik in ieder geval twee jaar zou blijven om het fotobedrijf van het ANP en Hollandse Hoogte samen te voegen. Nu, na ruim 2,5 jaar is dat voltooid. Daarmee is er een natuurlijk moment aangebroken om een volgende stap te maken. Ik vind het leuk dat ik voor een deel van mijn tijd betrokken blijf bij het ANP.”

Algemeen directeur Martijn Bennis: “Bas is waarschijnlijk de meest ervaren persoon in Nederland op het gebied van nieuwsfotografie en beeldbankexploitatie. Zijn enorme kennis is grotendeels overgedragen op een heel sterk team van specialisten waarvan vele al jarenlang met Bas werken. Desalniettemin is zijn vertrek een fors verlies voor het ANP. Als dagelijkse collega in de directie gaan we hem missen. Ik ben blij dat Bas bereid is om als adviseur zijn kennis en netwerk te blijven inzetten.” 

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden