Mededeling

Foto van ANP-fotograaf Remko de Waal siert cover van boek over Amalia

Foto van ANP-fotograaf Remko de Waal siert cover van boek over Amalia
Door Franca Grimbergen · 16 Nov 2021
amalia
Dé foto van prinses Amalia die op de cover van het boek staat, gemaakt tijdens wintersportvakantie in Lech. Foto: ANP / Remko de Waal

Het boek 'Amalia', over het leven de toekomstige koningin, verschijnt op 16 november. Prinses Amalia koos de cover van haar boek zelf uit. Deze foto is gemaakt door ANP-fotograaf Remko de Waal.

Aanleiding van het uitbrengen van het boek is de 18e verjaardag van de prinses op 7 december. De toekomstige koningin geeft in het boek een inkijkje in haar leven: van haar schooltijd en haar liefde voor muziek tot natuurlijk het koningsschap en wat dat voor haar betekent. De gesprekken voerde Amalia met cabaretier Claudia de Breij, die het boek ook geschreven heeft. Naast tekst bevat het boek ook beeldmateriaal uit het privé-archief van de prinses.

De coverfoto van het boek koos de prinses zelf uit. Deze is gemaakt door ANP-fotograaf Remko de Waal tijdens de skivakantie in Lech begin 2020. 

Meer prinses Amalia

Onze beeldbank staat vol met prachtige beelden van de toekomstige koningin. Naar aanleiding van haar 18e verjaardag verzamelden we de mooiste.

Bekijk de beelden

Mee met de koninklijke familie

Onze fotografen reizen regelmatig mee met de koninklijke familie. Ook tijdens de skivakanties. Fotograaf Robin van Lonkhuijsen vertelde erover.

Lees het fotoverhaal
Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden