Mededeling

ANP-Hollandse Hoogte-fotografen winnen verschillende Zilveren Camera-prijzen

ANP-Hollandse Hoogte-fotografen winnen verschillende Zilveren Camera-prijzen
Door Nana van Dijk · 05 Feb 2021
Kees van de Veen kreeg de Zilveren Camera uitgereikt door Canon ambassadrice en voormalig ZC winnares Ilvy Njiokiktjien. Foto: ANP/HH/Eric Brinkhorst

ANP-Hollandse Hoogte-fotograaf Kees van de Veen wint de Zilveren Camera 2020 met zijn fotoserie van coronapatiënt Piet Franssen. In totaal vielen 20 ANP- en Hollandse Hoogte-fotografen in de prijzen.

Kees volgde Piet Franssen tijdens zijn ziekbed in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. De nabestaanden stonden Kees toe heel dichtbij te komen. Uiteindelijk fotografeerde hij zelfs tijdens de uitvaart, wat resulteerde in een indrukwekkende fotoserie. 'Een integere en intieme fotoserie. Het verdriet dat we kennen uit de wekelijkse cijfers is hier persoonlijk gemaakt', aldus de jury. 

Eerste prijs nieuws internationaal enkel. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Joris van Gennip
Tweede prijs nieuws regionaal serie. Foto: ANP/Sem van der Wal

Naast de hoofdprijs werden er meer prijzen uitgereikt aan ANP-Hollandse Hoogte-fotografen. Zo won fotograaf Sem van der Wal de tweede prijs in de categorie nieuws regio serie met zijn fotoserie van het surfdrama in Scheveningen. De eerste prijs nieuws internationaal serie én enkel werden gewonnen door fotograaf Joris van Gennip. Hij legde in Parijs de Black Lives Matter-demonstraties vast.

Ook fotografen Koen van Weel, Robin van Lonkhuijsen, Olaf Kraak, Petterik Wiggers, Rob Engelaar, Remco Koers, Pierre Crom, Koen Verheijden, Jelle Krings, Eline van Nes, Ramon van Flymen, Arie Kievit, Pim Ras, Robin Utrecht, Phil Nijhuis, Dirk Hol en Thomas Slijper vielen in de prijzen. 

Alle winnaars op de website van de Zilveren Camera

Bekijk alle winnaars

Bart Maat spreekt Kees van de Veen

Beluister de podcast
Nana van Dijk
Nana van Dijk
nana.van.dijk@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden