Achter het nieuws

Stem mee op de beste nieuwsfoto van juli

Stem mee op de beste nieuwsfoto van juli
Door Franca Grimbergen · 05 Aug 2021
Een van de tien geselecteerde foto's voor de maand juli. Mathieu van der Poel tijdens zijn val op de Spelen. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

Elke maand komt een wisselende jury bijeen om de tien beste nieuwsfoto's, gemaakt door de fotografen van ANP en Hollandse Hoogte, te selecteren. Deze foto's weerspiegelen het nieuws van afgelopen maand. De foto met de meeste stemmen maakt begint volgend jaar kans op de Jos van Leeuwen Publieksprijs. En ook jij kunt winnnen: door te stemmen maak je kans op een fotoprint naar keuze uit de ANP fotowinkel.

Het nieuws van afgelopen maand wordt overschaduwd door de aanslag op Peter R. de Vries. Een drieluik aan foto's, van de avond van de aanslag tot de steunbetuigingen en de uitvaart, geven deze nieuwsgebeurtenis weer. Ook de overstormingen in Limburg zijn ruim vertegenwoordigd in de selectie van juli. En dan tot slot: het onderzoek naar de dode gewone vinvis in Terneuzen en de Nederlandse sporters in actie op de Olympische Spelen in Tokio. 

Bekijk de tien geselecteerde foto's in de galerij hieronder. 

Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden