Mededeling

Laat je inspireren door het model released beeld van het ANP

Laat je inspireren door het model released beeld van het ANP
Door Fotoverkoop · 18 Feb 2021
model released beeld
Een van de model released beelden uit het digitale magazine. ANP / Hollandse Hoogte / Patricia Rehe

Ben jij al bekend met de uitgebreide collectie model released beeld van het ANP? In onze beeldbank vind je ruim 40.000 beelden van Nederlandse bronnen waarvan de portretrechten goed zijn geregeld. We laten je graag inspireren met een selectie van deze beelden verzameld in een digitaal magazine. 

Nederlanders maken zich steeds meer zorgen om hun privacy, maar ook bedrijven en organisaties worstelen met de verwerking van privacygevoelige informatie. En als het gaat om privacy, dan neemt het ANP graag de verstandige weg. We beschikken over een uiteenlopende collectie van model released fotografie waarvan de portretrechten goed zijn geregeld.

Naast een brede selectie model released beeld in diverse thema's vind je meer in het digitale magazine. Van handige tips en tricks rondom dit onderwerp tot een interview met beeldredacteur en -producer Melek Sen van UWV, een van de fotoklanten van het ANP die regelmatig model released beeld van het ANP afneemt. 

Gespecialiseerd in model released beeld

Fotograaf Patricia Rehe is sinds 2005 fotograaf en wordt sinds 2018 vertegenwoordigd door het ANP. Patricia is gespecialiseerd in het maken van model released beeld. Ze slaagt erin om met haar fotografie relevant en Nederlands beeld te maken, volledig model released. De beelden in het e-magazine zijn gemaakt door Patricia en allemaal onderdeel van grotere, thematische series. 

Wat is model released beeld precies?

Een beeld is model released wanneer de portretrechten goed geregeld zijn. Personen die op de foto staan hebben toestemming gegeven om de foto's (commercieel) te gebruiken. Deze toestemming geven ze in de vorm van een quitclaim (ook wel model release form of modelvrijwaringsbewijs genoemd); een formulier waarop de gefotografeerde aangeeft voor welke doeleinden de foto's gebruikt mogen worden.

Een van de fotoklanten

UWV gebruikt al lange tijd het model released beeld van het ANP. Zo heeft UWV het ANP ook ingeschakeld bij het produceren van een volledig model released fotoserie.

Lees over de samenwerking

Meer model released beeld

(Nog) meer model released beelden bekijken? Dat kan via anpfoto.nl, waar we de selectie dagelijks aanvullen met nieuwe, actuele beelden waarvan de portretrechten zijn geregeld.

Bekijk de beelden
Fotoverkoop
Fotoverkoop
fotoverkoop@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden