Case

UWV zet het ANP in voor een model released fotoproductie

UWV zet het ANP in voor een model released fotoproductie
Door Loredana Vulcano · 15 Oct 2020
UWV fotoproductie door ANP

Het ANP heeft voor UWV een fotoserie geproduceerd die volledig model released is. Dat houdt in dat de portretrechten contractueel vastgelegd zijn. De personen die op de foto staan hebben toestemming gegeven om de foto’s (commercieel) te gebruiken. Ook dit neemt het ANP uit handen.

UWV heeft een eigen beeldbank waarin zij beeld opslaat dat voor verschillende interne- en externe communicatiedoeleinden ingezet wordt. UWV had behoefte aan huiselijke en persoonlijke fotografie, passend bij een van hun doelgroepen. Door dit op maat te maken waarborgt het UWV tevens de exclusiviteit van hun visuele uitingen. Met die persoonlijke gedachte en de doelgroep van UWV als uitgangspunt is het ANP aan de slag gegaan.

Uiteenlopende settings

De fotoproductie voor UWV stond in het teken van digitale dienstverlening in huiselijke sfeer. Het was belangrijk dat een diversiteit aan settings gefotografeerd werd, met verschillende personages en op verschillende locaties. Om een gevarieerde set te maken hebben we gekozen voor twee locaties, met zeven personages uit drie verschillende gezinssamenstellingen. Op de eerste locatie is een stel van middelbare leeftijd gefotografeerd en een dame met een hoofddoek. Op de tweede locatie een gezin met twee kinderen.

Voor deze opdracht is de gehele productie verzorgd door het ANP. Zo zijn de settings vooraf uitgewerkt en de personages omschreven. Op basis daarvan zijn geschikte locaties gezocht, modellen geselecteerd en voorgelegd aan UWV. Daarnaast heeft het ANP gezorgd voor de juiste aankleding en styling op locatie en de productie tijdens de fotoshoot zelf. In totaal zijn 35 beelden opgenomen in de beeldbank van UWV.

Benieuwd wat het ANP voor jou kan betekenen?

Naast model released fotoproducties verzorgt het ANP ook portretfotografie, reportages, architectuurfotografie, dronefotografie, persmomenten en reclamecampagnes. Zet fotografie in voor commercieel of redactioneel gebruik en versterk zo jouw beoogde boodschap.

Liever een video inzetten?

ANP Creative Content verzorgt naast fotoproducties ook videoproducties, digitale magazines, fotoboeken en persberichten.

Ontdek de mogelijkheden

Meer informatie over ANP Creative Content

Neem contact op met Esra de Zeeuw via +31 70 4141 433.

Of mail Esra
Loredana Vulcano
Loredana Vulcano
loredana.vulcano@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden