Mededeling

Jong fotografietalent opgelet: meld je aan voor Jos van Leeuwen Jong Talent

Jong fotografietalent opgelet: meld je aan voor Jos van Leeuwen Jong Talent
15 Oct 2020
Jos van Leeuwen Jong Talent Fotoprijs

De inschrijving voor Jos van Leeuwen Jong Talent - voorheen De Hollandse Fotoprijs - is van start gegaan: de prijs voor het beste fotoverhaal. Deze aanmoedigingsprijs, onderdeel van de Jos van Leeuwen Fotoprijs, voor jonge fotografen is een initiatief van het ANP en Hollandse Hoogte. De inschrijving start 16 oktober en sluit op 7 december 2020 om 23:59. Fotografietalent tussen de 18 en 35 jaar kan meedoen door een fotoverhaal met thema ‘Nederland’ in te sturen. Een jury bepaalt de winnaar. Deelnemers hoeven geen professioneel fotograaf te zijn.

Het thema

Het thema van Jos van Leeuwen Jong Talent is 'Nederland'. Dat houdt in dat de fotoserie die je instuurt over Nederland gaat en/of in Nederland is gemaakt en dat het thema Nederland zichtbaar is in je fotoserie. Thema 'Nederland' is een breed begrip en kun je op verschillenden manieren invullen. Zo kun je bijvoorbeeld een fotoserie maken over cultuur, lifestyle, landschap, feestdagen of een (actueel) maatschappelijk onderwerp van het coronavirus tot demonstraties. Ook documentair of illustatief werk is toegestaan, zolang de fotoserie maar een samenhangend verhaal vertelt en bij ANP-Hollandse Hoogte past. De fotoserie bestaat uit minimaal 15 tot maximaal 25 beelden. 

Zo doe je mee

Ben jij jong fotografietalent (van minimaal 18 jaar en maximaal 35 jaar) stuur dan je fotoverhaal bestaande uit minimaal 15 tot maximaal 25 beelden met thema Nederland vóór 7 december 2020 23:59 uur via WeTransfer naar fotoprijs@anp.nl. Bij je fotoserie stuur je ook twee aparte Worddocumenten mee met een (korte) toelichting over de serie en een over jezelf. Let erop dat je fotoverhaal een samenhangend verhaal vertelt en past bij ANP-Hollandse Hoogte. 

Lees alle voorwaarden

Een winnaar, drie prijzen

De winnaar van de Jos van Leeuwen Jong Talent krijgt een vrij te besteden geldbedrag van € 2.000,-. Daarnaast is de winnaar te gast in de fotografiepodcast ANP Beeldspraak met presentator en politiek fotograaf Bart Maat en maken de foto’s van de winnaar deel uit van een foto-expositie in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag.

Jos van Leeuwen Fotoprijs

Jos van Leeuwen Jong Talent is onderdeel van de Jos van Leeuwen Fotoprijs. Dit is de fotoprijs die jaarlijks door het ANP wordt uitgereikt, om de nieuwsfotografie te eren. Een jury selecteert vanuit de productie van ANP-Hollandse Hoogte de beste, mooiste of meest spraakmakende foto’s. Ook het publiek kiest een prijs: de Jos van Leeuwen Publieksprijs. De fotoprijs is vernoemd naar Jos van Leeuwen, nieuwsfotograaf uit Den Haag, die al decennia achter het nieuws aanjaagt met zijn camera’s, zenders en piepers.

Vorige winnaars van de fotoprijs voor jong talent waren Marijn Fidder met haar fotoserie ‘Stoute Cellen’ (2019) en Folkert Koelewijn met zijn fotoserie ‘Paarse krokodillen bestaan niet’ (2018).

Blijf op de hoogte

Mis niets rondom de Jos van Leeuwen Fotoprijs (en dus ook Jos van Leeuwen Jong Talent) en volg ons op onder andere Instagram, waar we wekelijks updates delen rondom de verschillende fotoprijzen.

Naar Instagram

Foto van de maand

De Jos van Leeuwen Publieksprijs is een van de onderdelen van de Jos van Leeuwen Fotoprijs.De jury kiest de tien beste nieuwsfoto's van afgelopen maand. Het publiek kiest: stem je mee?

Bekijk en stem mee

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden