Algemene voorwaarden Jos van Leeuwen Jong Talent

Algemene voorwaarden Jos van Leeuwen Jong Talent

1. Algemeen

1.1. Door deel te nemen aan de wedstrijd, accepteer je de regels van de wedstrijd.

1.2. In de volgende voorwaarden wordt met het noemen van ‘Jos van Leeuwen Jong Talent’ automatisch ook organisator ANP-Hollandse Hoogte bedoeld. Jos van Leeuwen Jong Talent is onderdeel van de overkoepelende prijs ‘Jos van Leeuwen Fotoprijs’. 

1.3. Om deel te nemen aan de wedstrijd moet je een leeftijd hebben tussen en inclusief de 18 en 35 jaar.

1.4. Je stuurt documentaire-, nieuws-, reportage- of portretfotografie in. Je hoeft geen professioneel fotograaf te zijn om mee te doen.

1.5. Je stuurt een fotoserie in van 15-25 beelden, waarvan het oudste beeld niet ouder is dan 2 jaar. Vermeld duidelijk wanneer je foto’s zijn gemaakt. Je fotoserie vertelt een coherent verhaal. 

1.6. Je fotoserie heeft als thema ‘Nederland’. Dat houdt in dat je fotoserie over Nederland gaat, in Nederland is gemaakt en dat dat zichtbaar is. Als deelnemer woon je (deels) in Nederland.

1.7. Je ingestuurde fotoverhaal en het nieuwe idee passen beide goed bij ANP-Hollandse Hoogte.

2. Insturen

2.1. Inzendingen moeten uiterlijk worden ingediend op de datum (Nederlandse tijd) die staat aangegeven in het nieuwsbericht. Latere inzendingen worden niet bekeken.

2.2. Om deel te nemen aan de wedstrijd, stuur je je inzendingen via wetransfer naar fotoprijs@anp.nl. 

2.3. Je stuurt je beelden in als losse jpg bestanden, niet groter dan 1 MB per stuk. Opmaak bestandsnaam is [Titel_1]. Zet in de bestandsnaam niet je eigen naam, i.v.m. het anoniem bekijken door de jury. Let op de juiste volgorde.

2.4. Stuur ook een los Wordbestand mee met informatie over jou (in ieder geval naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, plus een korte CV/biografie) en over je fotoserie (titel, wat zien we, wanneer gemaakt, waarom gemaakt, waar gemaakt, motivatie/aanleiding, etc.). Geef eventueel ook informatie per foto.

2.5. De organisatie kan inzendingen weigeren op basis van de genoemde voorwaarden.

2.6. Deelname aan Jos van Leeuwen Jong Talent is gratis.

2.7. Insturen vanuit een bedrijf is niet mogelijk; dergelijke inzendingen worden niet bekeken. Insturen gebeurt enkel vanuit één persoon/fotograaf.

2.8. De jury van Jos van Leeuwen Fotoprijs kan altijd en naar eigen inzicht foto’s diskwalificeren en verwijderen als deze niet aan de gestelde eisen voldoen, zelfs als die foto’s al op de op de website of social media zijn gepubliceerd. Je garandeert met het insturen van je foto’s, met betrekking tot die foto’s, deze zaken:

2.8.1. Je bezit als enige het auteursrecht en alleen jij bent de maker van de foto’s.

2.8.2. Je hebt het recht om deze foto’s mee te laten doen in de wedstrijd.

2.8.3. In inhoud van je foto’s is niet misleidend, vals, strafbaar of beledigend, en zet ook niet aan tot strafbare zaken. 

2.8.4. Je foto’s maken geen inbreuk op auteursrechten of portretrechten.

2.9. Jos van Leeuwen Jong Talent kan nooit aansprakelijk worden gehouden voor kosten en gevolgen die voortkomen uit bovenstaande punten.

2.10. Houd altijd rekening met ethische regels.

3. Beeldbewerking en in scène zetten van foto’s

3.1. Je mag geen objecten of personen naderhand, digitaal of anderszins, in de foto hebben verwijderd, toegevoegd of verplaatst en dus de afbeeldingen in oorsprong hebben veranderd. Lichte kleur-, contrast-, en vergelijkbare bewerkingen zijn wel toegestaan.  

3.2. Houd rekening met de waarachtigheid van het beeld. Het portretteren van iemand mag wel, de waarheid veranderen mag niet. Als je beelden in scène hebt gezet, vermeld dit dan altijd in de omschrijving met een onderbouwing. 

3.3. Je gaat akkoord met het opsturen van RAW bestanden op verzoek van de jury, mocht er twijfel ontstaan over de echtheid van de foto’s. De jury beoordeelt bij twijfel of je beeld in scene is gezet of bewerkt is en heeft het recht foto’s te diskwalificeren.

4. Jurybeoordeling en winnaars

4.1. Alle inzendingen worden gescreend en geanonimiseerd door een medewerker van Jos van Leeuwen Jong Talent. De gescreende inzendingen worden hierna anoniem door de gehele jury bekeken. De jury zal uit de inzendingen de winnaar van Jos van Leeuwen Jong Talent kiezen. De prijs wordt op een nader bekend te maken moment uitgereikt. De beslissingen van de jury zijn definitief.

4.2. Jos van Leeuwen Jong Talent omvat drie deelprijzen: € 2.000 vrij te besteden; gast in de fotografiepodcast ANP Beeldspraak; de winnende fotoserie maakt deel uit van een foto-expositie in het Atrium in het stadhuis Den Haag.

4.2.1 De geldprijs van € 2.000 euro wordt verstrekt op voorwaarde dat de winnaar te gast is in de podcast ANP Beeldspraak.

5. Auteursrecht

5.1. Iedere deelnemende fotograaf behoudt altijd het auteursrecht van zijn of haar ingestuurde afbeeldingen. 

5.2 Als je wint, willen wij jouw werk graag exploiteren en vertegenwoordigen in onze beeldbank. Je bent hiertoe echter niet verplicht.

6. Promotie 

6.1. Elke foto die wordt ingestuurd zou gepubliceerd kunnen worden op de website of de social mediakanalen van het ANP en de Jos van Leeuwen Fotoprijs. Of je inzending wordt geselecteerd voor publicatie op de website of social media zegt niets over je positie in de wedstrijd.

6.2. Alle ingestuurde foto’s mogen na het insturen, tijdens het verloop van de wedstrijd tot een jaar na de uitreiking door de organisatie niet-exclusief door Jos van Leeuwen Jong Talent worden gebruikt in alle digitale en geprinte, en zowel educatieve als promotionele uitingen in de context van Jos van Leeuwen Jong Talent, zonder vergoeding. 

6.3. Het ingestuurde werk van de winnaar mag ongelimiteerd en niet-exclusief door Jos van Leeuwen Jong Talent worden gebruikt in alle digitale en geprinte, en zowel educatieve en promotionele uitingen in de context van Jos van Leeuwen Jongt Talent, zonder vergoeding. 

6.4. Mocht er bij artikel 6.2 of 6.3 sprake zijn van commerciële uitingen, dan zal dit in overleg met de maker gebeuren. 

6.5. Je geeft met het inzenden van de foto’s toestemming aan Jos van Leeuwen Jong Talent om series in te korten en beelden te croppen voor publicaties, bijvoorbeeld op social media.

6.6. Het is niet toegestaan om winnende foto’s terug te trekken.

6.7. Je gaat met het inzenden van je werk akkoord met een geschreven of gefilmd interview in context van Jos van Leeuwen Jong Talent.

7. Naamsvermelding

7.1. De volledige naam van alle fotografen die werk hebben ingezonden kan als credit worden gepubliceerd.

7.2. Iedere foto die gebruikt wordt door Jos van Leeuwen Jong Talent heeft een naamsvermelding, indien mogelijk. 

8. Aansprakelijkheid

8.1. Jos van Leeuwen Jong Talent is niet verantwoordelijk voor misbruik van de ingestuurde foto’s door andere partijen.

9. Persoonsgegevens

9.1. Door mee te doen met deze wedstrijd, geef je Jos van Leeuwen Jong Talent toestemming om je geregistreerde gegevens te ontvangen, te bekijken en te gebruiken voor het beheren van de wedstrijd. Deze gegevens worden bewaard tot een jaar na de uitreiking van de prijs. Stuur een e-mail naar fotoprijs@anp.nl om die gegevens in te zien en/of te wijzigen. 

9.2. Door mee te doen ga je akkoord met inschrijving voor de algemene nieuwsbrief van het ANP.

9.3. Door mee te doen met deze wedstrijd, ga je ermee akkoord dat je naam, e-mailadres en winnende foto’s worden bewaard en alleen in context van de wedstrijd ingezet, indien je wordt geselecteerd als winnaar.