Tip

Expositie Framing the War toont eerste 100 dagen van de oorlog in Oekraïne

Expositie Framing the War toont eerste 100 dagen van de oorlog in Oekraïne
Door Loretta Mulders · 30 Jun 2022

Beeld en Geluid Den Haag presenteert vanaf 15 juli een nieuwe tijdelijke expositie. Framing the War toont de eerste 100 dagen van de oorlog via de lens van internationale nieuwsfotografen en via het potlood van internationale cartoonisten. Het ANP is partner van deze tentoonstelling en heeft een aantal van de beelden geleverd. Bekijk onderstaand persbericht van het Beeld en Geluid Den Haag voor meer informatie. 

De registrerende fotografie en opiniërende tekeningen bieden samen een uniek beeld van de oorlog. Ze nodigen je als bezoeker uit tot een kritische blik op het nieuws: wat weten en wat zien we eigenlijk en hoe belangrijk en hoe bepalend zijn de makers van de beelden daarbij?

De oorlog in Oekraïne is al vanaf dag één ook een media-oorlog. De machthebbers in Moskou en Kyiv proberen de ontwikkelingen voor de eigen bevolking en de rest van de wereld op een voor hen gunstige manier in beeld te krijgen. Onafhankelijke media tonen juist naar eer en geweten de objectieve feiten en onderbelichte perspectieven. Toch wordt ook dat beeld (letterlijk) ingekaderd door de keuzes van de journalisten en van de redactie.

De expositie is een verzameling van nieuwsfoto's en spotprenten. Er is werk in opgenomen van nieuwsfotografen die uit Oekraïne komen of tijdens de eerste 100 dagen van de oorlog daar verbleven, zoals Sergei Supinsky (Oekraïne) en Diego Ibarra Sanchez (Spanje). Hun foto's zijn onder meer via het ANP verspreid. Cartoons komen van de hand van onder anderen Vladimir Kazanevsky (Oekraïne), Gatis Sluka (Letland), Tjeerd Royaards (Nederland) en Emad Hajjaj (Jordanië).

Praktische informatie

Beeld en Geluid Den Haag

15 juli - 4 september 2022

denhaag.beeldengeluid.nl

Loretta Mulders
Loretta Mulders
loretta.mulders@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden