Workshops ANP Business

Workshops ANP Business

Vaker in de media komen? De deskundigen van ANP Business delen graag hun kennis met je over taal, pr en communicatie. Meld je aan voor een van onze workshops.

Workshop: De kracht van beeldend schrijven
 

Data Trainer Kosten
1 november 2023 van 10:00 tot 12:00 uur (online) Luna van der Waarde, Roald Regtien en/of Arnold Vonk € 194,- ex btw

Wil je dat jouw teksten als storyteller, copywriter of expert pakkend zijn en blijven hangen bij je lezers? Zodat je jouw boodschap nog beter overbrengt bij jouw doelgroep? Dan is het slim om te leren hoe je jouw teksten beter maakt door het toevoegen van beelden, spreektaal of metaforen. En door te leren denken en schrijven als een journalist.

Leer van experts op de radio

Journalisten die bij de radio werken, weten hoe belangrijk het is om concrete woorden, spreektaal, voorbeelden en vergelijkingen te gebruiken. Maar hoe pas je dat toe op teksten en communicatie van jouw organisatie? Je leert het in deze workshop.

Denken als een journalist

Wij leren je waar journalisten veelal op letten bij het schrijven of vertellen van een verhaal. In deze workshop leer je de redenen waarom mensen het nieuws volgen en hoe je daar gebruik van maakt. Ook ontdek je hoe journalisten het nieuws selecteren en hoe je die kennis benut voor effectievere communicatie. 

Schrijven als een journalist

Journalisten zijn meesters in het overbrengen van hun boodschap, maar hun teksten zijn altijd aangepast op hun doelgroep. Wat kun je van een journalist leren? Zorg bijvoorbeeld dat je communicatie-uitingen op het denkniveau van je doelgroep zjin gemaakt. Leg zaken uit en vermijd jargon. In deze workshop geven we je schrijftips en behandelen we praktijkvoorbeelden op basis van onze ervaring. Je krijgt zo duidelijke handvatten om zelf effectiever je verhaal te communiceren.

Wat leer je?

Aan het einde van deze workshop…

... weet je wat het nut is van spreektaal;
... snap je hoe journalisten het nieuws selecteren;
... kun je beeldend schrijven;
... weet je wat de kracht kan zijn van beeld;

Rondleiding

Daarnaast krijg je een rondleiding op de ANP-redactie; een kijkje achter de schermen van het nieuws. De workshop is een uitgelezen moment om te kunnen sparren met vakgenoten. 

Investering

Deelname aan de workshop bedraagt € 485,- ex. btw per deelnemer. De online bijeenkomst is € 194,- ex btw. Doe je mee met een groep? Dan krijg je tot wel 43% korting. Een groep van maximaal 10 personen kan deelnemen voor het vaste bedrag van €2749,- ex btw. Meld je hieronder via het formulier aan.

Meld je nu aan!

Meld je aan via onderstaand formulier, zo heb je je plek gereserveerd.

Kies welke workshop(s) je wil volgen:
Je bent er bijna:

Lees de voorwaarden hier.

Bedankt voor je aanmelding! Jouw plek is nu gereserveerd. We sturen je binnenkort nog een bevestiging.