Workshop: De kracht van beeld

Workshop: De kracht van beeld

Datum: 9 oktober 2024
Duur: 13.30 - 17.00
Investering: € 485
Locatie: WTC Den Haag of bij jou op kantoor

Je hebt nieuws, maar kunt er online maar weinig aandacht op vestigen. Je schrijft een persbericht, maar journalisten kijken er niet naar. Een aantrekkelijke foto of illustratie had geholpen. Maar goed beeld zoeken en gebruiken valt niet mee. In deze workshop geef je content een gezicht en leer je hoe je lezers je tekst in trekt met foto’s, datavisualisaties en ander beeld.

Tijdens deze workshop in het WTC in Den Haag leer je de kracht inzien van beeld, ga je zelf aan de slag én krijg je een kijkje achter de schermen van het nieuws tijdens een rondleiding op de ANP-redactie. Meld jezelf of je team hieronder aan om op de hoogte te blijven.

Aanmelden
workshop gebruik van goed beeld, aantrekkelijke foto, datavisualisaties

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is ontwikkeld voor contentmakers en communicatieadviseurs die meer willen bereiken met hun boodschap en die journalisten willen bereiken met hun nieuws. Profiteer van de jarenlange media-ervaring van onze experts en hun visie op wat goede content is.

Data en duur

De workshop wordt gegeven op 9 oktober 2024 van 13.30-17.00 uur.

Investering

De prijs voor de workshop is 485 euro exclusief btw.

Locatie

Deze workshop vindt plaats in het WTC in Den Haag. Je ontvangt de precieze locatie na aanmelding per mail. We raden aan je laptop mee te nemen.

Annuleren

Ben je verhinderd? Je kunt je tot 14 dagen voor aanvang afmelden om je deelnamebedrag terug te krijgen. Meld je je kort van tevoren af? Dan kun je binnen een jaar kosteloos aan een andere online workshop meedoen.

Aanpak

In elke workshop gebruiken we beeld en teksten van deelnemers om mee te werken.

Voorbereiding

Je krijgt van de trainer een paar vragen ter voorbereiding. Je antwoorden gebruikt de trainer in de workshop, zodat deze op jouw leerdoelen aansluit.

Opbouw

We beginnen met de basis en een paar oefeningen, waarna theorie en schrijfopdrachten elkaar afwisselen. Op het programma staat:

○  beeld zoeken
○  beeld maken 
○  data in beeld brengen
○  scanbaar schrijven 
○  schrijven als een journalist 
○  de kop: niet het praatje bij het plaatje

Na afloop

Je voltooit de beeldopdracht en stuurt die voor feedback naar de trainer op. Ook ontvang je de presentatie en aanvullende leestips.

Jouw resultaat

○  Je vergroot je zichtbaarheid
○  Je voorkomt misverstanden
○  Je praat je doelgroep sneller bij
○  Je sluit aan op de stijl van journalisten
○  Je versterkt je reputatie

Workshop: De kracht van beeld

Data: 9 oktober 2024 Tijden: 13.30-17.00 Investering: € 485 ex. btw per deelnemer

Andere mogelijkheden

Twijfel je of deze workshop iets voor jou is? Of wil je de workshop met meerdere collega’s volgen, bij jou op kantoor of bij ons in Den Haag? Dan kun je bovendien profiteren van een korting tot 43%.

Wij denken graag met je mee. We kunnen ook een andere variant voor je bedenken. Denk aan:

1. Datavisualisatie: vertel je verhaal in één oogopslag
2. Een beeldtaal maken voor jouw organisatie
3. Het perfecte plaatje: zo vind je het beste beeld bij jouw content

Over de trainers

Deze workshop wordt gegeven door Edouard van Arem en/of Arnold Vonk.

F.A.Q.

Hoe meld ik mezelf aan?

Aanmelden kan via het formulier hierboven. Vul jouw gegevens in. Vergeet niet de (zakelijke) gegevens voor de facturatie in te vullen. En je bent aangemeld. Na invullen ontvang je een bevestiging per mail. Niet ontvangen? Check je spam/ongewenst folder of neem contact met ons op, dan kijken wij het voor je na.

Neem contact op
Aanmelding annuleren?

Ben je verhinderd? Je kunt je tot 14 dagen voor aanvang afmelden om je deelnamebedrag terug te krijgen. Meld je je korter van tevoren af? Dan kun je binnen een jaar kosteloos aan een andere online workshop meedoen, maar brengen we het bedrag wel in rekening. Dit aanbod vervalt 24 uur voor aanvang van de workshop. Meld je je dus binnen 24 uur af, of ben je afwezig zonder het ons te melden, dan moeten we helaas het hele deelnamebedrag in rekening brengen, zonder dat je een andere workshop kunt volgen.

Wat is de locatie van de workshop?

Deze workshop vindt plaats in het WTC in Den Haag. Je ontvangt de precieze locatie na aanmelding per mail. We raden aan je laptop mee te nemen.

We bieden ook andere workshops aan die bij ons op het ANP-kantoor plaatsvinden. Leuk, want dan krijg je ook een kijkje achter de schermen tijdens een uitgebreide rondleiding op de ANP-redactie.

Wil je deze workshop bij jou op kantoor volgen met collega's? Dat kan ook. Dan komen we naar je toe. Geïnteresseerd? Neem hiervoor contact op met ons team voor een passend aanbod. Bovendien kun je dan van een leuke korting profiteren.

Neem contact op
Kan ik de workshop ook met mijn team volgen?

Elke workshop is ook incompany te volgen bij jou op kantoor. Volg je graag een workshop met je gehele team? Dit kan voor een vast bedrag van € 2.749, - ex. btw, tot een groepsgrootte van maximaal tien personen. Zo profiteer je met tien collega's bovendien van maar liefst € 210,- korting per deelnemer. Dat is 43% korting.

Aanvragen? Neem contact op

Meer leren?

Webinar:

Webinar Portretrecht

Bekijk het webinar

Artikel:

Een foto uit de lucht: zes tips voor dronefotografie

Lees het artikel

Artikel:

Portretrecht: wat mag je wel en niet met een foto?

Lees het artikel