Informatiespecialist

Dit zijn wij

Al 85 jaar levert het Algemeen Nederlands Persbureau dagelijks honderden nieuwsberichten aan Nederlandse media, en ook fotografie, agenda’s, contentproductie en media monitoring zijn tegenwoordig onderdeel van het groeiende portfolio. Elke dag lees of hoor je wel een nieuwsbericht of zie je een foto, gemaakt door het ANP. In de krant, op de radio, op jouw favoriete website of op tv.

Voor hen werken we

Alle diensten van het ANP zijn ontwikkeld op basis van journalistiek en innovatie, en zijn geschikt voor ieder bedrijf dat intern of extern verhalen wil vertellen; van krantenuitgeverijen tot multinationals en van overheidsinstellingen tot reclame- of PR-bureaus.

Dit zoeken we

Wij zijn per direct op zoek naar een informatiespecialist. Naast het maken van nieuws houdt het ANP zich ook bezig met mediamonitoring en –analyse voor een breed scala aan bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen. Dankzij langdurige samenwerkingen en relaties met media, nieuwsagentschappen, uitgevers en contentpartners staat het ANP midden in het medialandschap.

Hierdoor zijn wij de perfecte partner voor ondersteuning en advisering van communicatieafdelingen, woordvoerders, directie en management, informatiemanagers en marketing- en salesafdelingen op het gebied van mediamonitoring en -analyse. 

Dit ben jij

Als informatiespecialist ben je de spil tussen de klant, IT en sales. Je hebt regelmatig contact met klanten over de inrichting en het gebruik van de monitoringtools of over het opzetten van een media-analyse. Je bent goed op de hoogte van wat er bij de klant speelt en wat hun informatiebehoefte is. Dit vertaal je in -complexe- zoekvragen. 

Samen met je collega’s zorg je voor een optimale klantbeleving. Je begrijpt dat snelheid soms belangrijker is voor de klant dan volledigheid en kan daarmee omgaan. Daarnaast draag je bij aan de ontwikkeling van mediamonitoring- en analysetools van het ANP. 

De ideale kandidaat:

  • heeft ervaring met mediamonitoring, -analyse en/of research binnen een redactionele of commerciële organisatie;
  • is in staat om gecompliceerde zoekvragen op te stellen met behulp van booleaanse operatoren;
  • heeft een relevante opleiding, minimaal HBO niveau (IDM, communicatie en/of media studies of vergelijkbaar);
  • heeft aantoonbare intensieve ervaring met online databases, internetbronnen en sociale media;
  • is dienstverlenend ingesteld en een praktische “aanpakker”;
  • is stressbestendig, kan goed met deadlines werken;
  • heeft een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, ook in het Engels;
  • is van nature nieuwsgierig, is altijd al op de hoogte van de actualiteit en beschikt over een brede interesse.

Dit bieden we

Een plek in een gezellig en professioneel team.

Het ANP is gevestigd in het World Trade Center in Den Haag, dat goed bereikbaar is met OV en diverse faciliteiten heeft, zoals een sportschool en horecagelegenheden. We bieden een arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur per week met goede arbeidsvoorwaarden.

Het ANP vindt de ontwikkeling van de medewerkers ontzettend belangrijk en biedt daarom regelmatig workshops en cursussen aan. 

Meer weten?

Voor vragen neem je contact op met Anke Vellenga, coördinator Client Services, 070-4141287. Solliciteren kan via solliciteren@anp.nl, ter attentie van Machteld Klijn, HR, onder vermelding van ‘informatiespecialist’.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.