De redactie van het ANP.

Betrouwbare nieuwsfeiten.

Het ANP levert nieuws aan vrijwel alle Nederlandse nieuwsmedia. Onze journalisten en redacteuren checken non-stop binnenkomende ontwikkelingen, geruchten, tips, persberichten en andere mediaberichten, verifiëren dit bij de betreffende instanties of personen en maken het als bericht pas voor jou beschikbaar als de feitelijke juistheid gegarandeerd wordt. Zo kan jij als journalist gebruik maken van nieuwsfeiten die betrouwbaar en juist zijn. Je houdt tijd over om onderscheidende verhalen te maken.

Van bron tot compleet bericht.

Het ANP-nieuws zet je op verschillende manieren in. Je kunt het als nieuwsbron gebruiken om je eigen berichten op te baseren, verwerkt delen in je eigen stukken, of je neemt de ANP-nieuwsberichten geheel over. Dagelijks worden er rond de 250 nieuwsberichten gemaakt, verdeeld over verschillende rubrieken zoals binnenland, buitenland, sport en economie, maar ook politiek, wetenschap, entertainment en tech. Behalve nieuwsberichten vind je op het ANP-net een bronnenbank met ruim 1000 deskundigen.

Het ANP-nieuws heb je altijd bij je.

Ons nieuws is via verschillende platforms bereikbaar. De ANP App is zowel op desktop als mobiel te gebruiken. Het is ook mogelijk het nieuws in redactiesystemen te laten lopen. Je hebt altijd korte lijnen met onze redacties. Zo weet je snel wat er gaat gebeuren en heb je contact als dat nodig is.

Wil je je dag beginnen met een nieuwsoverzicht van het ANP? Meld je dan aan voor onze start-nieuwsbrief.

Aanmelden voor start.ANP

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Salesafdeling
Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden