Opvallen in de media

Wil je weten hoe je op de juiste manier jouw merk onder de aandacht van de media kunt brengen? Onze experts helpen je graag met het beantwoorden van deze vraag.

In de workshops 'opvallen in de media met jouw expertise' en 'hoe denkt een journalist' word je in drie uur bijgepraat over hoe je onder andere expertise kunt formuleren voor een groot publiek, journalistiek aantrekkelijke teksten schrijft en hoe het medialandschap er in Nederland uitziet. De workshops vinden online plaats.

Interesse? Meer informatie

Persbericht schrijven

Een perfect persbericht. Hoe schrijf je die? Waar moet die allemaal aan voldoen? En wat moet je juist niet doen? Sales director Jessica van der Waal vertelt jou alle ins en outs over een persbericht, doet praktijkoefeningen met je en beantwoordt al je vragen.

Door: Sales director Jessica van der Waal.
Voor: Iedereen die wel eens een persbericht schrijft, plaatst of checkt.
Wanneer: Op aanvraag beschikbaar.

Meer informatie

Beeldresearch

Hoe vind je de foto die je zoekt? Het vinden van het juiste beeldmateriaal in een beeldbank is echt een kunst. Deze workshop geeft een sterke start om het vak van zoeken goed te leren. Je gaat zelf aan de slag en je leert praktisch inzetbare handvatten om de beeldbanken die voor jou relevant zijn zo in te zetten dat je vindt wat je zoekt.

Door: Beeldexpert Edouard van Arem.
Voor: Iedere beeldprofessional die met beeldbanken werkt.
Wanneer: Op aanvraag beschikbaar.

Hoe werkt een redactie?

Hoofdredacteur Freek Staps laat je de ANP-redacties zien en vertelt je daarna, in een ruimte midden op de nieuwsredactie, hoe redacteuren en verslaggevers te werk gaan. Hoe verzamelen ze hun nieuws? Hoe komen ze in contact met bronnen? Wat zijn hun dagelijkse werkzaamheden? Door middel van interactieve oefeningen leer je ook hoe de redactie
beslist wat wel of geen nieuws is.

Door: Hoofdredacteur Freek Staps
Voor: MarCom-professionals, redacties, ea.
Wanneer: Op aanvraag beschikbaar.

Portretrecht en AVG

Is een nieuwsfoto hetzelfde als een stockfoto? Wat zijn de rechten van de geportretteerden en hoe houd je die in acht als je een foto publiceert? En wat heeft de AVG daar nou mee te maken? De advocaten van Boekx Advocaten staan ANP en Hollandse Hoogte bij als het gaat om beeldrechten en kunnen je in een paar uur uitleggen hoe beeldrecht werkt.

Door: Boekx Advocaten
Voor: Elke professional die wel eens een foto gebruikt.
Wanneer: Op aanvraag beschikbaar.

Hoe werkt nieuws?

Waar begint een nieuwsbericht en welke weg legt een nieuwsfeit af voor het een bericht is? En op welke manier gaan verschillende media met nieuws om? Hoe blijft nieuws feitelijk en betrouwbaar? En kun je nieuws ook maken? Hoofdredacteur Freek Staps laat je zien hoe een nieuwsbericht tot stand komt en beantwoordt daarna, op de redactie, jouw vragen.

Door: Hoofdredacteur Freek Staps
Voor: MarCom-professionals, redacties, ea.
Wanneer: Op aanvraag beschikbaar.

Beeldbank bouwen

Heb je een grote verzameling beeld, die je met je team vaak inzet, maar heb je geen handig systeem om die foto's te bewaren en terug te vinden? Het ANP heeft jaren ervaring met het bewaren, taggen en zoeken van miljoenen fotobestanden. Edouard van Arem kan je in een paar uur uitleggen wat de do's en don'ts zijn van het samenstellen van een beeldbank.

Door: Beeldexpert Edouard van Arem.
Voor: Iedere beeldprofessional die met veel foto's te maken heeft.
Wanneer: Op aanvraag beschikbaar.

Deze merken vertrouwen op het ANP.

NOS
Essent
BNR
TNO
Linda
FD
Aan de slag met

Workshops

Zet de kennis van de journalistieke experts van het ANP meteen zelf in.

  • Expertise van mediakenners.
  • Praktisch inzetbare kennis.
  • Op maat in te richten.
Op maat voor jouw organisatie.
De workshops kunnen in-house worden gegeven of op locatie bij het ANP. Meld je aan met je team en bepaal samen met ons de opbouw van de dag.
Kant-en-klaar ingepland
De workshops zijn altijd mogelijk op aanvraag, maar worden ook af en toe op vaste momenten ingepland. Kijk bij de omschrijvingen voor de data.

Contact

Neem contact op

Meer weten? We beantwoorden je vragen op werkdagen van 10:00 tot 17:00 uur.

Events
Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden