Mededeling

ANP-fotograaf Phil Nijhuis genomineerd voor Prinsjesfotoprijs

ANP-fotograaf Phil Nijhuis genomineerd voor Prinsjesfotoprijs
Door Nana van Dijk · 05 Sep 2022
Yesilgoz-Zegerius Phil Nijhuis
Staatssecretaris Yesilgoz-Zegerius stoot een glas water om. Foto: ANP / Phil Nijhuis

De drie genomineerde fotografen voor de Prinsjesfotoprijs 2022 zijn bekend. Ook dit jaar heeft de jury weer een ANP-fotograaf geselecteerd die kans maakt op het winnen van de oorkonde en een geldbedrag van 2.500 euro.

Bovenstaande foto van Phil Nijhuis, die in opdracht van het ANP is gemaakt, behoort tot de selectie. De andere genomineerde fotografen zijn David van Dam en Wiebe Kiestra.

ANP-fotograaf Bart Maat was vorig jaar genomineerd. Hij won uiteindelijk met een foto van oud-verkenner Kasja Ollongren met haar aantekeningen. De jury van de PrinsjesFotoprijs bestaat uit Jan Dirk van der Burg (juryvoorzitter, fotograaf), Irene de Kruif (Parlementaire Persvereniging) en Farah Karimi (Eerste Kamerlid voor GroenLinks). De PrinsjesFotoprijs wordt op donderdag 15 september 2022 uitgereikt tijdens het evenement ‘Democratie in Woord en Beeld’ in de plenaire zaal van de Eerste Kamer.

Nana van Dijk
Nana van Dijk
nana.van.dijk@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden