Webinar

Snel het nieuws lezen en daar inhoudelijk op reageren: zo doe je dat

Snel het nieuws lezen en daar inhoudelijk op reageren: zo doe je dat
Door Luna van der Waarde · 20 Apr 2022
anp aan het werk
ANP / Westend61

Het gesprek bij de koffieautomaat gaat soms maar over één ding, bijvoorbeeld de stijgende energieprijzen. En jij hebt misschien ook een mening over dat trending topic. Persoonlijk, en vanuit jouw deskundigheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van al het nieuws dat raakvlakken heeft met jouw expertise?

Door te reageren op het nieuws word je zichtbaar als expert en kun je een interessante nieuwsbron worden. Soms heb (of neem) je te weinig tijd, maar wil je toch reageren. Hoe pak je dat aan?

We bieden jou een gratis webinar waarin mediaspecialist Luna van der Waarde vertelt hoe jij inhoudelijk iets kunt bijdragen aan het nieuws. En dat allemaal in een mum van tijd. Tijdens het webinar gaat Luna dieper in op de simpele stappen waarmee jij kan gaan reageren op het nieuws. Hieronder geven we alvast een paar tips ter voorbereiding op het webinar. 

Waarom lees je het nieuws? 

Als je het nieuws leest dat relevant is vanuit jouw vakgebied, kun je zichtbaarder worden voor journalisten. Ook kun je aan anderen laten zien dat je een oplossing hebt. 

Wanneer lees je het nieuws? 

Kies een vast moment per dag waarop je het nieuws leest, bijvoorbeeld tijdens het ontbijt. 

Hoe lees je snel het nieuws?

Maak bijvoorbeeld dagelijks een rondje langs de grote nieuwssites en scan de koppen. Of volg journalisten, media en opiniemakers die voor jou belangrijk zijn. 

Hoe reageer je op dat nieuws? 

Stel vast wat de onderwerpen zijn waar je een sterke mening over hebt. Waar wind je je over op én waarover weet je veel? Schrijf dat op en omschrijf wat je ervan vindt, in een paar zinnen.

Wat doe je met die reactie? 

Deze quote kun je gebruiken op social media, in een blog of opiniestuk, of voor een expertquote.

Webinar over portretrecht

Bij het ANP produceren we regelmatig nieuwe webinars, bijvoorbeeld over portretrecht. Wil je die terugkijken? Meld je dan gratis aan via onderstaande button.

Aanmelden

In vijf stappen naar journalistieke quote

Hoe schrijf je een succesvolle journalistieke quote? De tips in dit artikel helpen je om jouw volgende quote tot een succes te maken.

Naar de tips
Luna van der Waarde
Luna van der Waarde
luna.van.der.waarde@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden