Mededeling

Onze fotografen als gastjuryleden bij televisieprogramma 'Het Perfecte Plaatje'

Onze fotografen als gastjuryleden bij televisieprogramma 'Het Perfecte Plaatje'
Door Franca Grimbergen · 11 Nov 2021
het perfecte plaatje
Remko de Waal geeft de kandidaten van 'Het Perfecte Plaatje' uitleg over de foto-opdracht.

Fotografen Remko de Waal, Rob Engelaar en Siebe Swart waren als gastjuryleden te zien in het televisieprogramma 'Het Perfecte Plaatje'. In het RTL-programma gaan acht bekende Nederlanders met passie voor fotografie de strijd met elkaar aan: wie maakt de allermooiste plaatjes?

Van het water tot in de lucht

In elke aflevering gaan de kandidaten aan de slag met verschillende opdrachten. Zo was in aflevering drie de opdracht om actiefoto's te maken van de reddingsbrigade. Tijdens deze opdracht was ANP-fotograaf Remko de Waal te gast. Hij voorzag de kandidaten van tips voor het maken van de beste actiefoto vanaf én op het water. 

In de vijfde aflevering was het de beurt aan freelance ANP-fotograaf Siebe Swart. Als expert op het gebied van luchtfotografie was hij een onmisbaar jurylid bij de luchtfoto-opdracht. En vertelde hij hoe hij te werk gaat bij het maken van luchtfoto's. Want: fotograferen vanuit een helikopter met een open deur is niet voor iedereen weggelegd. 

Freelance ANP-fotograaf Rob Engelaar was in aflevering zes te zien. De kandidaten kregen de opdracht om emotie in een pretpark in beeld te brengen. Rob gaf de kandidaten van tips en tricks hoe je emotie terug laat komen in je foto en welke cameralens je daarvoor het beste kunt gebruiken.

Rob Engelaar samen met juryleden William Rutten en Cynthia Boll.
Fotograaf Siebe Swart geeft uitleg aan de kandidaten.

Terugkijken?

Nieuwsgierig geworden? De afleveringen van 'Het Perfecte Plaatje' zijn terug te kijken via Videoland. Elke zondagnacht om 00:00 uur wordt er een herhaling van de aflevering uitgezonden op RTL 4. 

Bekijk in de galerij in hieronder een aantal foto's van fotografen Remko de Waal, Rob Engelaar en Siebe Swart. Deze foto's waren ook te zien in 'Het Perfecte Plaatje'.

Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden