Blik op het ANP

CFO Gert-Jan Strik op de lijst MT/Sprout Next Leadership 50

CFO Gert-Jan Strik op de lijst MT/Sprout Next Leadership 50
Door Loretta Mulders · 07 Oct 2021
Financieel directeur Gert-Jan Strik in het ANP-kantoor. Foto: ANP / Lex van Lieshout

Gert-Jan Strik, CFO van het ANP, staat op de lijst MT/Sprout Next Leadership 50. Daarin worden de vijftig grootste talenten tot 45 jaar uitgelicht die, zoals MT/Sprout het omschrijft, klaar staan om de leiders te worden van de next generation.

"Een verantwoordelijke job in een organisatie die ertoe doet, groeiende zichtbaarheid als professional en bestuurder met visie en een inspirerend cv. Het zijn de belangrijkste criteria voor de MT/Sprout Next Leadership 50. Dit is de jaarlijkse lijst met aanstormend toptalent die MT/Sprout jaarlijks samenstelt, in samenwerking met Vlerick Business School en de belangrijkste executive searchbureaus van Nederland. Onthoud deze namen, want dit zijn de toekomstige c-level-leiders die gaan bepalen hoe ons land zich verder zal ontwikkelen", schrijft MT/Sprout op haar website.

Op de website van MT/Sprout kun je de verhalen achter de geselecteerde gezichten lezen. Over Gert-Jan:

"Waar wil je naartoe en wat heb je daarvoor nodig? Met die vraag daagde zijn eerste manager Gert-Jan Strik (1987) uit om de juiste projecten uit te kiezen en volgende stappen in zijn carrière te visualiseren. ‘Op die manier heb ik zelf de regie behouden.’

Als financiële man was Strik natuurlijk altijd al van de cijfertjes – maar hij ziet ook in andere beroepsgroepen het belang van data en number crunching toenemen. ‘Je moet keuzes maken met data en feiten die elk moment anders zijn en snel veranderen.’ Aan leiders van de toekomst de taak om te durven toegeven dat je niet alles weet. ‘Dat vergt extra goed luisteren en je intuïtie volgen.’ Maar het liefst wel met de juiste interpretatie van data in het achterhoofd." 

Meer lezen?

Benieuwd naar het hele verhaal van Gert-Jan, of meer lezen over alle andere geselecteerden op de lijst?

Lees het verhaal op MT/Sprout
Loretta Mulders
Loretta Mulders
loretta.mulders@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden