Tip

Dit zijn pas echt originele nieuwsinhakers om je contentkalender mee te vullen

Dit zijn pas echt originele nieuwsinhakers om je contentkalender mee te vullen
Door Franca Grimbergen · 14 Jul 2021
contentkalender
Epke Zonderland valt van rekstok tijdens de toestelfinale op de Spelen in Rio. ANP / Robin Utrecht

De inhakers voor je contentkalender vliegen je om de oren. Als contentmaker heb je er een haat-liefde-verhouding mee. Je wil met je content onderscheiden, maar soms laat de inspiratie je in de steek. Daarnaast wil je niet het zoveelste bedrijf zijn dat inhaakt op een bepaalde dag. Onze ANP Inhaakagenda biedt inspiratie en staat vol met originele nieuwsmomenten om je contentkalender mee te vullen. Een aantal daarvan hebben we, in vier categorieën, op een rijtje gezet.

Voor we starten met het delen van de nieuwsinhakers: waarom zou je als bedrijf gebruik maken van inhakers? Wat levert een inhaker op? Een goede inhaker geeft je merk een boost in bereik en imago. Maar nog belangrijker: het laat zien dat je op de hoogte bent van de actualiteit en dat je maatschappelijk betrokken bent. Je weet waarover gepraat wordt. Dit is natuurlijk geen vrijbrief om content te creëren over elke inhaker. Ga als merk na wat er speelt onder je doelgroep en vind daarin een perfecte match. En onthoud: beter één goede inhaker, dan tien inhakers die weinig tot niets doen.

Op zoek naar voorbeelden? Bedrijven als HEMA, GAMMA, Coolblue en Bol.com staan bekend om hun sterke inhakers. 

Een schaatswedstrijd zonder winnaar

In de categorie sport zijn genoeg inhakers te vinden. Wat dacht je van de wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax op 28 augustus in 1960? Deze wedstrijd is de geschiedenis in gegaan als de meest doelpuntrijke wedstrijd ooit in de Nederlandse Eredivisie. Feyenoord won van Ajax met 9-5. En ook: het moment dat Epke Zonderland van de rekstok viel tijdens de Olympische Spelen in Rio. En heel recent nog, op 2 december 2020, werd een voetbalwedstrijd tijdens de Champions League voor het eerst gefloten door een vrouwelijke scheidsrechter, genaamd Stéphanie Frappart. Ook is de Elfstedentocht uit 1956 een mooie inhaker, dat is namelijk de enige Elfstedentocht zonder winnaar.

Het einde van de enige Nederlandse muziekzender op tv

Op 1 september 2011 hield de Nederlandse muziekzender TMF op met bestaan. The Music Factory startte op 1 mei 1995 met het uitzenden van voornamelijk videoclips. En menig kind kent het wel: het Sinterklaasjournaal. De allereerste aflevering van het televisieprogramma dat jaarlijks een miljoen kinderen aan de buis kluistert, werd voor het eerst uitgezonden op 14 november 2001. Tot de categorie entertainment behoren ook beroemdheden die er niet meer zijn, denk aan: Herman Brood (5 november 1946-11 juli 2001), Amy Winehouse (14 september 1983-23 juli 2011), Freddie Mercury (5 september 1946-5 september 1991), Heath Ledger (4 april 1979-22 januari 2008), Kobe Bryant (23 augustus 1978-26 januari 2020) en Annie M.G. Schmidt (20 mei 1911-21 mei 1995).

De gulden wordt ingeruild voor de euro

Op 16 november 1966 was het zo ver: de allereerste commerciële vlucht van Transavia Holland. Het vliegtuig vloog van Amsterdam naar het Italiaanse Napels. Ook een mooi binnenlands moment is de officiële opening van de Erasmusbrug. De Rotterdamse brug, die Rotterdam-Noord met -Zuid verbindt, werd op 4 september 1996 feestelijk geopend door koningin Beatrix. Ongetwijfeld nog redelijk vers in het collectieve geheugen is de overgang van de gulden naar de euro. Vanaf 28 januari 2002 kan in Nederland alleen nog met euro’s worden betaald. En ook: op 16 februari 2016 viel het doek voor de Nederlandse warenhuisketen Vroom de Dreesman, beter bekend als V&D. Eind 2018 keerde het warenhuis online terug in een nieuw jasje.

De allereerste iPhone op de markt

Op 9 januari 2007 onthulde Steve Jobs de allereerste Apple iPhone. Een leuk weetje: deze iPhone werd niet verkocht in de Benelux. Twee jaar later, op 24 februari 2009, werd de mobiele applicatie voor het versturen van berichten WhatsApp uitgebracht. Alle twee uitvindingen waar we anno 2021 bijna niet meer zonder kunnen. Andere interessante buitenlandse inhakers zijn: de brand in de Notre-Dame op 15 april 2019 en 8 december 2020: de dag waarop de allereerste persoon in Europa het Covid19-vaccin kreeg.


Ervaren of de inhaakagenda van het ANP iets voor jou is?

Vul onderstaand formulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Dank voor je aanvraag. We nemen zo snel mogeljik contact met je op. 

Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden