Achter het nieuws

Helden van de zorg: samen brengen we de crisis in beeld

Helden van de zorg: samen brengen we de crisis in beeld
Door Franca Grimbergen · 30 Apr 2020
portretten zorgmedewerkers catharina ziekenhuis
Een selectie foto's van het zorgpersoneel Catharina Ziekenhuis door Koen van Weel en Robin van Lonkhuijsen.

Op 21 april stonden meer dan veertig hardwerkende zorgmedewerkers van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven voor de camera van ANP-fotografen Koen van Weel en Robin van Lonkhuijsen. Met de portretten geven we een gezicht aan de medewerkers in de ziekenhuizen, die nu zo belangrijk zijn. 

"In twee dagen tijd hebben we 45 zorgmedewerkers op de foto gezet. Samen met ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen mocht ik fotograferen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ik maakte de foto’s en Robin zorgde voor de belichting en begeleidde het project. De zorgmedewerkers hebben we op vier verschillende locaties in het ziekenhuis gefotografeerd; we bouwden onze studio op en vervolgens kwamen de medewerkers na elkaar de kamer in om gefotografeerd te worden."

Van IC-artsen tot schoonmakers
"De gefotografeerde medewerkers dragen allemaal bij aan de zorg voor coronapatiënten: van IC-artsen tot personeel van de longafdeling maar ook schoonmakers, ambulancepersoneel en voedingsassistenten. Ik maak vaker portretten, maar dit was erg indrukwekkend om te doen. Een bijzondere ervaring die een selectie aangrijpende foto’s heeft opgeleverd."

Als dank voor hun werk én hun kostbare tijd krijgen alle gefotografeerde zorgmedewerkers hun portret ingelijst opgestuurd. De 45 portretfoto's zijn via ANP Foto te licenseren.

Indrukwekkende portretten

De portretten van het zorgpersoneel zijn beschikbaar voor publicatie. Bekijk de portretfoto's van het zorgpersoneel van het Catharina Ziekenhuis via anpfoto.nl.

Naar de beelden
Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden