Expert- database

Expert- database

Jouw contactgegevens in de veelgebruikte ANP-app.

Versterk de berichtgeving over jouw vakgebied.

Zichtbaarder als deskundige in de media.

opvallen in media

Opvallen in de media met jouw expertise?

Vrijwel elke nieuwsredactie in Nederland gebruikt de grondstoffen van de ANP-redactie: naast nieuws en foto's zijn dat ook contactgegevens van deskundigen die het nieuws kunnen duiden. Ze staan in onze expertdatabase, waarmee we journalisten ondersteunen bij hun berichtgeving. Via onze app is de expertdatabase ook toegankelijk voor organisaties die het nieuws volgen via het ANP, zoals de rijksoverheid, grote bedrijven en belangenverenigingen.

Als expert kun je bij een kennisorganisatie werken, maar ook bij een ngo of overheid. Ook zelfstandigen zijn welkom. Denk jij dat jouw deskundigheid van waarde kan zijn voor de Nederlandse journalistiek? Meld je dan aan via de handige vragenlijst hieronder. En zorg dat jouw kennis en kunde wordt gezien door zowel journalisten van kranten, radio- en tv-stations, nieuwsblogs en magazines als andere nieuwsvolgers en -makers.

Aanmelden als expert
Deskundigheid
Aanvullende vragen (niet verplicht, niet voor publicatie)
Instemming

Ik wil worden gezien door journalisten van nagenoeg alle media in Nederland en andere organisaties die het nieuws via het ANP volgen en ik geef het ANP toestemming mijn gegevens voor dit doel op te slaan en ter beschikking te stellen aan derden. Ik ontvang ook de dagelijkse start.ANP-nieuwsbrief zodat ik weet wat er die dag gaat spelen.

Ik mag worden benaderd over evenementen, workshops, podcasts en andere diensten die ANP Expert Support biedt om mijn zichtbaarheid in de media te vergroten.

Ik wil de expert-nieuwsbrief ontvangen.

Bedankt, het formulier is succesvol verzonden

Kwaliteitsbewaking

De database biedt plek voor geloofwaardige deskundigen uit allerlei velden, van kennisorganisaties, onderwijsinstituten tot bedrijven en zelfstandigen. De redactie beoordeelt de expertprofielen voordat ze toegevoegd worden. Dit is een journalistieke selectie waarbij academische en niet-academische criteria gelden. De redactie neemt geen standpunt in over het perspectief van de expert. Wel over de nieuwswaardigheid van de persoon.

Over ANP Expert Support

ANP Expert Support biedt experts een podium. De basis is een database waarin experts makkelijk gevonden kunnen worden. Journalisten kunnen contact opnemen met de experts en krijgen zo toegang tot hun kennis. Experts kunnen ook reageren op het nieuws, met expertquotes. Daarvoor ontvangen zij tips van medewerkers van ANP Expert Support. Deze dienst staat los van de redactie, die onafhankelijk is.