Expert- database

Expert- database

Zichtbaarder in de media met jouw deskundigheid.

Jouw contactgegevens in de veelgebruikte ANP-app.

opvallen in media

Opvallen in de media met jouw expertise?

De ANP-redactie maakt gebruik van experts die het nieuws kunnen duiden, en soms ook zelf het nieuws worden.

Onze database van experts is ook beschikbaar voor de klanten van het ANP; alle nieuwsmedia van Nederland en daarnaast ook organisaties die het nieuws via het ANP volgen zoals bijvoorbeeld de Rijksoverheid, brancheverenigingen, grote bedrijven en andere instellingen.

Meld je aan voor de expertdatabase van het ANP en zorg dat jouw kennis en kunde wordt gezien door zowel journalisten van kranten, radio- en tv-stations, nieuwsblogs en magazines als andere nieuwsvolgers en -makers.


Kwaliteitsbewaking

De database biedt plek voor geloofwaardige deskundigen uit allerlei velden, van kennisorganisaties, onderwijsinstituten tot bedrijven en zelfstandigen. De redactie beoordeelt de expertprofielen voordat ze toegevoegd worden. Dit is een journalistieke selectie waarbij academische en niet-academische criteria gelden. De redactie neemt geen standpunt in over het perspectief van de expert. Wel over de nieuwswaardigheid van de persoon.

Aanmelden als expert
Deskundigheid

Omschrijf de deskundigheid in een of twee alinea’s. In alinea 1 legt de expert zijn/haar expertise uit aan de hand van voorbeelden en de actualiteit. Vermijd vakjargon zodat de tekst ook voor niet-gespecialiseerde journalisten en andere nieuwsvolgers begrijpelijk is. In alinea 2 volgt een opsomming van trefwoorden; vermijd daarbij vakjargon en gebruik waar mogelijk Nederlandse termen. (vb. nieuwsmedia, cultuurbeleid, ondernemen, gezondheidszorg)

Aanvullende vragen (niet verplicht, niet voor publicatie)
Instemming

Ik wil worden gezien door journalisten van nagenoeg alle media in Nederland en ik geef het ANP toestemming mijn gegevens voor dit doel op te slaan ter beschikking te stellen aan derden. Ik ontvang ook de dagelijkse start.ANP-nieuwsbrief zodat ik weet wat er die dag gaat spelen.

Ik mag worden benaderd over evenementen, workshops, podcasts en andere diensten die ANP Expert Support biedt om mijn zichtbaarheid in de media te vergroten.

Ik wil de expert-nieuwsbrief ontvangen

Bedankt, het formulier is succesvol verzonden

Over ANP Expert Support

ANP Expert Support biedt experts een journalistiek podium. De basis is een database waarin experts makkelijk gevonden kunnen worden. Journalisten kunnen contact opnemen met de experts en krijgen zo toegang tot hun kennis. Experts kunnen ook reageren op het nieuws, met expertquotes. Daarvoor ontvangen zij tips van medewerkers van ANP Expert Support. Deze dienst staat los van de redactie, die onafhankelijk is.