ANP Bronnenbank

ANP Bronnenbank

Jouw contactgegevens in de veelgebruikte ANP-app.

Versterk de berichtgeving over jouw vakgebied.

Zichtbaarder als deskundige in de media.

Aanmelden en deelname is kosteloos en zo gebeurd.

opvallen in media

Opvallen in de media met jouw deskundigheid?

Vrijwel elke nieuwsredactie in Nederland gebruikt de grondstoffen van de ANP-redactie: naast nieuws en foto's zijn dat ook contactgegevens van deskundigen die het nieuws kunnen duiden. Ze staan in onze bronnenbank, waarmee we journalisten ondersteunen bij hun berichtgeving. Vanzelfsprekend staan er ook woordvoerders in. Via onze app is de bronnenbank ook toegankelijk voor organisaties die het nieuws volgen via het ANP, zoals de rijksoverheid, grote bedrijven en belangenverenigingen.

Denk jij dat jouw deskundigheid of die van jouw organisatie van waarde kan zijn voor de Nederlandse journalistiek? Meld je dan kosteloos aan via de handige vragenlijst hieronder. En zorg dat jouw kennis en kunde wordt gezien door zowel journalisten van kranten, radio- en tv-stations, nieuwsblogs en magazines als andere nieuwsvolgers en -makers.

Aanmelden als bron
Deskundigheid
Aanvullende vragen (niet verplicht, niet voor publicatie)
Instemming

Ik wil worden gezien door journalisten van nagenoeg alle media in Nederland en andere organisaties die het nieuws via het ANP volgen en ik geef het ANP toestemming mijn gegevens voor dit doel op te slaan en ter beschikking te stellen aan derden. Ik ontvang ook de dagelijkse start.ANP-nieuwsbrief zodat ik weet wat er die dag gaat spelen en mag worden benaderd over evenementen, workshops, podcasts en andere diensten die ANP Expert Support biedt om mijn zichtbaarheid in de media te vergroten.

Bedankt, het formulier is succesvol verzonden

Kwaliteitsbewaking

De bronnenbank biedt plek voor geloofwaardige deskundigen uit allerlei velden, van kennisorganisaties, onderwijsinstituten tot bedrijven en zelfstandigen. De redactie beoordeelt de expertprofielen voordat ze toegevoegd worden. Dit is een journalistieke selectie waarbij academische en niet-academische criteria gelden. De redactie neemt geen standpunt in over het perspectief van de deskundige. Wel over de nieuwswaardigheid van de persoon.