Stages bij het ANP

Op de verschillende redacties van het ANP zijn plekken beschikbaar voor stagiaire(s) die bezig zijn met een journalistieke opleiding. Het startmoment en en de lengte van de stages zijn in overleg, maar de lengte van de stageperiode is minimaal 3 maanden.

Op de foto- en videoredactie zijn op dit moment geen stageplekken beschikbaar.

Interesse in een stage bij het ANP? Neem contact op via solliciteren@anp.nl.

Buzz-E

Buzz-E is de entertainmenttak van het ANP. De stagiair(e) schrijft onder begeleiding van een redacteur berichten over binnenlandse en buitenlandse sterren, speurt social media af op zoek naar nieuwtjes en doet telefonische interviews. We zoeken stagiairs met een goede pen en minstens zo belangrijk: een goed gevoel voor beeld. Daarnaast hebben Facebook, Instagram, YouTube en Twitter voor jou geen geheimen.

‘Door de landelijke bekendheid van het ANP gingen er deuren open die voor anderen gesloten bleven. Zo interviewde ik geregeld ministers, Tweede Kamerleden, BN’ers, rechters, advocaten en zelfs premier Mark Rutte.’ – Sem van der Wal, ANP Video

Nieuwsdienst

Op de nieuwsdienst van het ANP zit je in het hart van het nieuws. De nieuwsdienst verspreidt 24 uur per dag nieuwsberichten, die de basis zijn voor artikelen in kranten en op nieuwssites van onze afnemers. Ook hoor je ze terug in programma’s op radio en tv.

Stagiair(e)s schrijven, net als alle redacteuren en verslaggevers, in wisseldiensten, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Afhankelijk van je interesse loop je mee op de redacties binnenland, buitenland, economie of sport. Je werkt zelfstandig en speurt naar nieuws en schrijft snel korte nieuwsberichten. Je mag niet bang zijn de telefoon te pakken en mensen te ondervragen en feiten te checken. Je moet kort en krachtig kunnen formuleren en een brede interesse is een must.

Radio

ANP Radio maakt nieuwsbulletins die onder meer worden uitgezonden op Qmusic, 538, Sky en 100%NL. Als stagiair(e) ondersteun je de collega’s met het zoeken van nieuws, het schrijven van de radioberichten en het monteren van quotes in de bulletins. Verder doe je korte telefonische interviews en heb je de mogelijkheid om proefuitzendingen op te nemen als nieuwslezer. We verwachten een proactieve houding, een goed nieuwsgevoel en een brede algemene kennis.

‘De focus lag eerst op de redactie Binnenland, maar al snel kreeg ik de kans om ook bij andere redacties aan te schuiven. Zo heb ik meegedraaid op de redactie Radio, Buitenland en Entertainment. Ik had niet verwacht dat ik zoveel zou leren. Inmiddels is mijn stage afgelopen en ben ik nu freelancer bij het ANP.’- Ariana Manduzai, ANP Nieuwsdienst

‘Ik heb 4 maanden stage gelopen bij het ANP als fotograaf. Dat betekende 4 maanden lang mee met ANP-fotografen naar alle belangrijke nieuwsonderwerpen in het land. Dit was natuurlijk een unieke ervaring en vormde de perfecte basis voor mij om me te ontwikkelen tot de fotograaf die ik nu ben.’- Remko de Waal, ANP Foto