Blik op het ANP

Maak kennis met vier nieuwe ANP-trainees

Maak kennis met vier nieuwe ANP-trainees
Door Franca Grimbergen · 09 Sep 2020
redactie anp trainees
De redactie van het ANP in Den Haag.

De redactie van het ANP is sinds begin september versterkt met vier nieuwe en nieuwsgierige trainees. Komende maanden draaien ze op volle kracht mee in het werk op de ANP-redacties. Ze stellen zich graag even voor.

Moira Veenhof

“Ik ben journalist geworden omdat ik een hekel heb aan onrechtvaardigheid en een passie heb voor feitjes. Dit jaar heb ik de master Journalistiek en Media (research en redactie) aan de Universiteit van Amsterdam behaald. Hiervoor werkte ik onder andere bij AT5, Nieuwsuur en NOS Londen. Met name de laatste plek was bijzonder; in Londen realiseerde ik mij hoe weinig vertrouwen sommige mensen hebben in de journalistiek. Dit maakt me nog meer bewust van mijn taak om onafhankelijk en feitelijk te berichten. Ik kijk ernaar uit om met deze twee kernwaarden van het ANP aan de slag te gaan. Door het traineeship hoop ik er achter te komen welke nieuwsrichting het beste bij mij past. Ik heb voor het ANP gekozen omdat ik hier intensief aan de basis van het nieuws kan werken.”

De nieuwe ANP-trainees. Van links naar rechts: Carlijn, Moira, Anne en Daan.
De trainees zullen ook meedraaien op de radioredactie.

Anne Wijn

“Sinds februari werk ik met veel plezier als freelancer voor het ANP. Ik vind de werkwijze en de sfeer bij het ANP heel prettig. Ik voel me welkom en uitgedaagd om mee te denken en kritisch te zijn. Het traineeship biedt me de kans fulltime in het nieuwsmaken bij het ANP te duiken. Ik hoop mezelf de komende maanden uit te dagen door thema’s op pakken die me minder natuurlijk liggen of waar ik minder ervaring mee heb. Het ANP is een ontzettend leerzame plek en ik heb veel zin zoveel mogelijk uit mijn traineeship te halen!”

Daan Keijzer

“Deze enigszins trage student journalistiek (6,5 jaar), die na het behalen van zijn diploma eerst een jaartje gefreelanced heeft, kan zich officieel trainee bij het ANP noemen. Bij de eerste ronde van dit traineeship twijfelde ik al om mee te doen. Toen durfde ik mijn prille freelance-bestaan nog niet op te geven. Een klein jaar later lagen de kaarten anders geschud. Het freelancen werd mede door corona namelijk geen daverend succes, en ik merkte meer behoefte te hebben aan een vaste plek en omgeving. Daarom liet ik de tweede ronde niet aan mij voorbij gaan.

Want: bij mijn verschillende freelance-werkgevers ontdekte ik pas hoe groot de rol van het ANP is binnen de Nederlandse journalistiek. Hier sta je echt aan de de frontlinie van het nieuws. Aan boord bij Nederlands oudste en grootste persbureau probeer ik vooral sneller, zakelijker én veelzijdiger te worden als redacteur. Bovendien kan ik niet ontkennen dat de goede verhalen van de vorige vier trainees zeker hun invloed hebben gehad.''

''Hier sta je echt aan de frontlinie van het nieuws."

''Hier sta je echt aan de frontlinie van het nieuws."

— Daan Keijzer

Carlijn Koning

“Alles begint met tekst, is een van de eerste gevleugelde uitspraken die ik bij de master Journalistiek te horen kreeg. Het radiobulletin dat ik tijdens mijn studententijd voorlas, de televisiereportages voor Brandpunt en de online video's die ik voor RTL maakte: aan de basis van al die verhalen staat tekst. En aan het begin van enorm veel van die verhalen staat het ANP. Hier wordt het nieuws gezocht, gecontroleerd en snel opgeschreven om zo alle kranten en actualiteitenprogramma's te voorzien van inspiratie. Aan het begin van die keten staan, de basis voor die duizenden verhalen leggen en leren van de beste nieuwszoekers van Nederland: dat wil ik meemaken. Ik heb ontzettend veel zin om mij zeven maanden onder te dompelen in de wereld van een ANP-journalist.”

Aan de slag met het nieuws

Het ANP maakt het nieuws bruikbaar voor jou. Denk aan een handig overzicht met belangrijke nieuwsevents of kant-en-klare nieuwsfeeds.

Meer over onze diensten

Elke maand in je mailbox

Mis niets van de ontwikkelingen rondom het ANP en schrijf je in de nieuwsbrief. Met (taal)tips en interviews met ANP'ers tot info over (nieuwe) diensten.

Schrijf je in
Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Franca Grimbergen
Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden