Podcast

Fotograaf Laurens Bosch maakte deze foto van de gijzeling op het Leidseplein

Fotograaf Laurens Bosch maakte deze foto van de gijzeling op het Leidseplein
Door Franca Grimbergen · 21 Mar 2022
Beëindiging gijzeling Apple Store. Foto: ANP / Laurens Bosch

Dagelijks zie je de foto's van het ANP in de kranten, online of op tv, maar wat zijn de verhalen achter deze nieuwsfoto's? Dat hoor je in ANP Beeldspraak, de podcast van het ANP over foto's en fotografen. Elke maand gaat presentator en politiek fotograaf Bart Maat in gesprek met een fotograaf en bespreken ze het verhaal achter een opvallende nieuwsfoto. 

Fotograaf Laurens Bosch maakte bovenstaande foto. Een indrukwekkend beeld waarop een gijzelnemer in camouflagekleding naast een politierobot op straat ligt, kort na de beëindiging van de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam. Het lukt de gegijzelde om het pand uit te rennen waarna de gijzelnemer hem achterna ging en hij werd overmeesterd door de politie. Hoe Laurens de foto maakte, vanuit hij waar hij de foto maakte en wat er nog meer kwam kijken bij het maken van deze foto vertelt hij in nieuwste podcastaflevering van ANP Beeldspraak. 

Luister via Spotify

Naar de aflevering

Luister via Apple Podcasts

Naar de aflevering

Nieuwsfoto van de maand

De nieuwsfoto's die tijdens de podcast worden besproken zijn afkomstig uit de maandselectie nieuwsfoto van de maand. Deze foto's worden gekozen door een jury gebaseerd op de meest gedownloade foto's uit de ANP-beeldbank en gepubliceerde nieuwsfoto's in de media. Eén van de tien foto's uit de maandselectie wordt uitgekozen en samen met de fotograaf die de foto maakte besproken in de podcast. Elke winnende maandfoto maakt aan het begin van het nieuwe jaar kans op ANP Nieuwsfoto van het jaar publieksprijs. 

De opname is van de podcast is ook gefilmd. Bekijk de video hieronder, of via het YouTube-kanaal van het ANP.

Franca Grimbergen
Franca Grimbergen
franca.grimbergen@anp.nl

Contact

Neem contact op

Een aanvraag doen, meer weten of gewoon een snelle vraag? We beantwoorden je vragen elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Bel me terug

Laat je nummer achter en we bellen
je zo snel mogelijk terug.

Bedankt! Je wordt zo snel mogelijk terug gebeld.

Je gaat akkoord met de voorwaarden