Analyseren en benchmarken van jouw zoekresultaten in ANP360+

Wil je weten hoe vaak er in de verschillende media over jouw organisatie, campagne of concurrent wordt geschreven? ANP360+ toont verschillende statistieken op basis van de ingestelde feeds. Ze geven snel inzicht waardoor je de ontwikkelingen in de media direct kunt duiden én bijsturen. We leggen uit hoe je grafieken en benchmarks maakt.

Analyse van nieuwsfeed

Klik op ‘Analyse’ in het hoofdmenu en selecteer een feed voor een afzonderlijke analyse. Je kunt grafieken bekijken en zelf aanmaken die inzicht geven in:

  • het aantal artikelen dat per dag is gepubliceerd over het onderwerp of merk waarin jij geïnteresseerd bent, als overzicht of per medium
  • het bereik van het onderwerp, in totaal, top 10 of per medium
  • de afzonderlijke bronnen waarin relevante artikelen voorkomen, per bron of als top 10
  • de verdeling van de verschillende types artikelen

Klik op de grafieken om de berichten te zien die zijn geanalyseerd. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Bewaar de grafiek als beeld of download de gegevens in een overzichtelijke spreadsheet.

Benchmark

Vergelijk verschillende feeds met elkaar via de groene button linksonder: ‘Nieuwe benchmark’. Op deze manier kun je verschillende onderwerpen, merken of organisaties gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo weet je waar je aan toe bent.