Johan Groeneveld nieuwe hoofdredacteur ANP - ANP

Johan Groeneveld nieuwe hoofdredacteur ANP

Johan Groeneveld nieuwe hoofdredacteur ANP

Johan Groeneveld nieuwe hoofdredacteur ANP

Rijswijk (ANP) – Johan Groeneveld (57) is de nieuwe hoofdredacteur van het ANP. Hij volgt Marcel van Lingen op die sinds vorige week samen met Martijn Bennis de nieuwe directie van het ANP vormt. Groeneveld is al dertig jaar werkzaam bij het ANP. Sinds 2011 is hij lid van de hoofdredactie. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor ANP Radio en Foto.

Marcel van Lingen is blij met de benoeming van Groeneveld. ‘Johan is een topjournalist, een uitmuntend organisator en bovendien een groot verbinder. Hij is de hoofdredacteur die het ANP van de toekomst  nodig heeft.’

Martijn Bennis is blij met zijn benoeming omdat Groeneveld ‘zijn vakmanschap onmiddellijk in het voordeel van het ANP kan gebruiken.’Johan Groeneveld verheugt zich op de samenwerking met de redactie. ‘De volledige steun van Redactieraad, chefs en Ondernemingsraad doet goed. De redactie van het ANP gaat onder mijn leiding verder met de ingezette innovaties. Ik ben trots dit stevige nieuwsmerk te mogen vertegenwoordigen’, aldus Groeneveld.

Voor meer informatie:

Het ANP
Henny Engberts, telefoon +31 70 4141103 (direct)
Mobiel: +31 622411086 / E-mail: henny.engberts@anp.nl.