Opgraving Naturalis trekt wereldwijde aandacht

‘Zelfs Giel Beelen en Edwin Evers belden’

Het was natuurlijk wel een bijzonder persbericht dat Naturalis Biodiversity Center wilde versturen. Naturalis gaat een Tyrannosaurus rex opgraven in Wyoming, Verenigde Staten, om deze dinosauriër uiteindelijk te exposeren in het nieuwe museum.

Het bericht werd vertaald en verspreid via het nationale en internationale netwerk van ANP Pers Support, onder meer in Europa en Noord-Amerika. Het trok enorme belangstelling. Vooral in Nederland is het bericht goed opgepakt door verschillende media, zoals Hart van Nederland, 3FM en Radio 538.

Astrid Kromhout, communicatieadviseur: ,,Uit ervaring wisten we dat het versturen van een persbericht via ANP Pers Support de nodige media-aandacht zou opleveren. Maar dat wij gebeld werden door Giel Beelen van 3FM en Edwin Evers van Radio 538, was voor ons boven verwachting.”

Naturalis Biodiversity Center werkt al jaren samen met ANP Pers Support. Naturalis verspreidt persberichten ook binnen zijn eigen netwerk, maar daarbij gaat het vooral om wetenschappelijke, gespecialiseerde en regionale contacten. Voor het bereik van nationale en internationale media wordt ANP Pers Support ingeschakeld.

Wie de expeditie wilde volgen, kon dit doen via www.naturalis.nl en www.nationalgeographic.nl. Dat geldt ook voor het vervolg dat deze expeditie later dit jaar krijgt.

anp-perssupport-pers-support-persberichten-fotos-nieuwsvideos-infographics-media ANP Pers Support stuurt persberichten, foto's, nieuwsvideo's en infographics naar relevante media in binnen- en buitenland. Kijk op perssupport.nl voor meer informatie of laat uw gegevens achter: